Ku odpadu prevážanému kamiónmi

Mňa už doslova vytáčajú informácie o tom, že SMETI sa prevážajú KAMIÓNMI. To už táto spoločnosť (nemyslím slovenská) je fakt v takom luxuse, že sa do kamiónov nasypú smeti a vozia tisícky kilometrov po Európe?!
Doteraz som žil v takom blaženom presvedčení, že tie kvantá kamiónov po diaľniciach vozia ZMYSLUPLNÉ veci, hlavne tovar, potraviny. Dokonca som si bol istý tým, že značnú časť takéhoto tovaru by s kľudom previezli vo väčšom vlakom.
KamionAle asi som naivný [cenzurované] a nikomu inému nepríde divná absurdita vo vození smetí krížom krážom Európou. To k tomu nemajú nič ani hygienici, epidémie nestrašia? Aspoň vrodená obava z takéhoto správania by mohla nakopnúť aj tých debilov čo točia volantom, debilov, čo pristanú na odvezenie čohokoľvek kamkoľvek a mohli by nielen zo zákona ale možno aj z pudu sebazáchovy kontrolovať svoje vlastné konanie a konanie svojich nádejných obchodných partnerov, nadriadených a ďalších zúčastnených.
Pokiaľ by bolo na mne, tak pri tomto vedomí by som bol k presúšaniu kamiónov po Európe mimoriadne kritický, pretože sa mi zdá, že je ekonomické previezť smeti o 500 či 1000 kilometrov ďalej. Nemám nič proti tomu aby si niektoré krajiny vytvorili centrá pre likvidáciu odpadu a „skupovali“ ho z okolitých krajín. Ale prečo to smetie voziť kamiónmi, keď sa mi naďalej zdá, že na TAKÉTO nezmysly je vlaková preprava bezpečnejšia aj ekonomickejšia.
Keď pôjdete nabudúce po dialnici alebo cez hranice, tak možno ako ja, budete hľadieť na tie kolóny kamiónov už trochu inak. Žiadny tovar, žiadny zmysel. Smeti, bordel a bezcenná činnosť. Kto sa má postarať, aby to tak nebolo?!
Smeti z Rakúska: Rakúsko zlikviduje nelegálny odpad z kamióna (čo keby sľúbili, že sa to už nikdy nestane?)

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Gabriel píše:

    Naozaj by som nepodcenoval inteligenciu ludi takto ciniacich v zmysle ich vychcanosti aj co sa tyka prepravy kamionov. Urcite to ma hlbsie dovody, preco to riesia tymto typom dopravy. Mozno mas len malo velmi informacii o tom, preco tak cinia. Chce to len ine paradigma z tvojej strany :)

  2. rony píše:

    [1] tak tu vychcanost nepodcenujem. viem, ze im ide o lahko zarobene peniaze. a viem, ze keby prislo na ich argumenty, tak budeme pocut pekne rozpravky o tom, ako davaju pracu ludom v hladovych dolinach, ako je to osetrene, ako sa to „spracuje“, ake maju plany, ze je to nesmierne vyhodne.
    Fakt si to uvedomujem :-)
    Skor mi vadi, ze Rakusko sa k tomu stavia vobec tak alibisticky. Mali by, ked uz su taka nesmierne protiatomova grinpisacka krajina, omnoho radikalnejsie zakrocit voci takymto pripadom a prejavit omnoho ustretovejsi postoj. Evidentne cele Rakusko sa na Slovensko pozera ako na menejcennu krajinu. Aspon teraz to tak prejavili.
    Preco nic nevieme prave o tomto? Preco nasi novinari nezistuju ako sa rozbieha v Rakusku vysetrovanie toho, kto tie smeti dal poslat na Slovensku a akym sposobom bude postihnuty? Zda sa mi, ze to chcu zahrat do stratena.
    To, ze sa u nas najdu ludia, ktori radi urobia kseft mi je jasne a ich vypocitavost nepodcenujem :-)