Vysoký návyk na koliečko MX Revolution

Naozaj som nemal čas :-) Venoval som sa oživovaniu myšky v mojom pošahanom systéme.
Všetky problémy sú však moje lokálne a po reinštalácii všetko beží uspokojivo. SetPoint je proste naďalej trochu nenažraný, s čím sa musím zmieriť pretože zrejme neexistuje akákoľvek náhrada.

Problém však nastal zistením návyku na zotrvačník koliečka tejto myšky. MX Revolution má koliečko v dvoch módoch otáčania. Prvý je známy „cuk cuk cuk“, kedy pri otáčaní koliečko citeľne „skáče“ po pevnom uhle otáčania. Druhým je voľnobežka a koliečko možno roztočiť kľudne do väčších otáčok.
MX RevolutionTo nie je všetko. Tieto módy možno manuálne prepnúť ale ponechať to aj na inteligenciu myši. Silné roztočenie kolieska ho prepne z prvého módu do rovnobežky a po zastavení sa opäť vráti naspäť. Dokonca možno pre vybraný program toto správanie upraviť podľa potreby a SetPoint myšku sám prepína a nastavuje aj za akých okolností sa majú módy prepínať.
Potom prídete k inému počítaču a pristihujte sa pri pokuse roztáčať hlúpe koliesko pripojenej myši. Dokonca mi vadí, že kvôli „na začiatok“ musím prejsť prstom na iné tlačítko na myši.
Negatíva? Ale áno. SetPoint hlásil optimistických 18 dní života nabitého akumulátora. Je to ale extrémne prehnaný údaj. Počítajte skôr tri dni a možno trochu viac. Rozdiel je daný tým, že vaše myšky napĺňate bežnými ťažšími „ceruzkami“ a ak sú alkalické (nenabíjateľné), tie pochopiteľne vydržia dlhšie. Tá zo setu LX 710 vydrží naozaj extrémne dlho. Koniec koncov preto je MX Revolution nabíjateľná a zvyk posadiť ju po pár dňoch do kolísky na noc si treba osvojiť.
Tak som si na to rýchlo zvykol sakra. Mimochodom takáto sranda stojí 2500,- Sk a preto dôkladne zvážte, či sa k tomu priblížite a či to naozaj chcete :-)
Súvislosti: Logitech MX Revolution sa prieči LX 710

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. marek píše:

    mozno OT, ale tebe setpoint pise, kolko dni by mali vydrzat baterky? ja sa musim uspokojit s informaciou ze „your mouses´s batteries are good“. Verzia setpointu 3.30.165

  2. rony píše:

    [1] pouzi uberOptions a rozdiel je aka myska je k tomu pripojena, v nastaveniach su potom uplne ine moznosti.
    a ten uberOptions je nevyhnutny zaklad :)