Wildcharge – nabíjanie bez drôtov

Problém dodávania energie pre mobilné zariadenia je kruciálny a obmedzuje výrazným spôsobom mobilitu zariadení. Už aj samotný fakt, že musíte nájsť nabíjačku, niekam ju strčiť, rozmotať kábel, pripojiť zariadenie a čakať – to všetko dosť obmedzuje.


Voľakedy strašne dávno sa na to vymysleli jednorazové monočlánky. Minuli sa, kúpili sa nové a vymenili. Lenže časy, keď monočlánok stál korunu dvadsať skončili spolu s ich vytekaním (bieločervená Batéria Slaný). Človek by povedal, že jednorázové batérie už skončili. Tak trochu to ukazujú mobilné zariadenia, kde už nie sú batérie „vymeniteľné“ – kedy ste naposledy do mobilu kupovali novú baterku?
Aj keď sa rýchlonabíjačky zmenšujú alebo sa nabíja cez USB počítača, moc to na veci nemení.
Potom sa vymysleli „kolísky“ ale väčšina z nich má svoje problémy – k zariadeniu dostanete maximálne jednu. Niekedy skôr otravujú (vkladanie je nepohodlné). Priblbnutosť napájania zariadení transformátormi.
Nakoniec začne človek snívať prečo nemá doma „nabíjaciu“ stanicu s univerzálnymi konektormi. Tú by najradšej chcel takú, že v nej „trafo“ nie je pripojené k elektrine (žerie to peniaze aj keď nenabíja)
Ďalším nápadom je odstrániť kábel. Proste zariadenie kamsi POLOŽÍTE a ono sa nabije.
Wildcharge je pionierska realizícia a v konečnom dôsledku to takto funguje. Má to však fintu. Nejde o bezdrôtový prenos energie ale o prešibane vyrobené kontakty. Svojmu mobilu „oblečiete“ batériu s kabátom, ktorý má na sebe kontakty. Nabíjacia doska s nimi spraví spojenie po položení mobilu a nabíjanie môže začať.
Kabat na baterku
Tento výrobok už ponúka nabíjanie aj pre Apple iPhone.

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. dusoft píše:

    Tu je technologia, ktora prenasa elektrinu vzduchom:
    http://www.wipowerinc.com/
    Problematicke je, ze kazdy pristroj vyzaduje prijimac energie, co sucasne zariadenia nesplnaju. Mozno sa to do nich bude montovat v buducnosti.

  2. mfk píše:

    Ako pozeram, tak pozeram – zase sa jedna o nabiajaciu kolisku – alebo som niecomu nepochopil?

  3. rony píše:

    ano, ziadny zazrak sa nekona