Ako veľmi ma zaujímajú očakávané novinky na CES 2016

V týchto oblastiach sú očakávania a či sú až tak zaujímavé?

ces-2016-hero-index

Samsung už myslím tradične ohlasuje nové SGS. Teraz by to mal byť model s číslom 7. Predošlé modely som už predstavoval a vo svete Androidu je Samsung stále najpredávanejší.

Šialenstvo minulého roku s rýchlym uvádzaním smarthodiniek snáď už ochladlo v kontexte s tým ako boli prijaté na trhu. Myslím, že platforma sa ujala a ešte musia opadnúť niektoré utkvelé predstavy, ktoré súčasnosť nemôže splniť aby ukázala či sú životaschopné. Smarthodinky ukazujú svoju silu vo filtrovaní udalostí (notifikácií) v spojení s neagresívnym sledovaním aktivít majiteľa (v pozitívnom zmysle pre ľudí so sedavým spôsobom práce).

Aj virtuálnu realitu som mohol nedávno vyskúšať na Samsung Oculus. Napodiv je tu ešte akési očakávanie aj keď si myslím, že praktické využitie je ešte ďaleko.

Televízory sú ešte stále oblasť skúšania, čoho sa ľudia chytia. Takže sa zvyšuje rozlíšenie, zakrivujú sa obrazovky. A už sa menej hovorí o smart TV.

Technologické firmy sa naozaj viditeľne tlačia do automobilového priemyslu. Začali nenápadne multimediálnymi zariadeniami, ktoré pretlačili do prístrojových panelov áut. Potom sa objavili nové mená (TESLA) a dnes počítačové firmy s úplným kľudom „fušujú“ tradičným značkám do obchodov. Toto bude pokračovať a súhlasím, že priestor experimentov s autopilotmi v autách sa v doprave uplatní. Už neplatí, že len Mercedes roky dopredu ukazuje aké vychytávky autá čakajú.

Môže sa Vám ešte páčiť...