LoudBlog – publikačný systém zameraný na podcast

Včera som sa dočítal, že zvonenia do môjho telefónu by som mohol „pchať“ aj prostredníctvom podcastu. Predstava je lákavá – zvonenia sa budu sťahovať samy a ja ich buď zosynchronizujem s telefónom alebo proste vymažem. Pokiaľ bude podcast pravidelný, tak nemusím prekonávať lenivosť pri aktualizovaní „zvoniacej“ výbavy.
Vytvárať ručne RSS s podcastom sa mi nechcelo a tak som začal hľadať…


Najprv som našiel jednoduchý PHP skript, ktorý načítaval zložku so súbormi a vytváral RSS. Moc nemotorné a nakoniec som sa zamotal pri hackovaní kódu.
Hneď potom som narazil na LoudBlog a som spokojný.
Inštalácia je geniálne jednoduchá a po nakopírovaní vlastne iba spustím v prehliadači inštalačné URL, vyplním pár údajov (vyžaduje sa už vytvorená SQL databáza).
Rozhranie je príjemné a premyslené.
Publikovanie je priamočiare a hneď na začiatku si vyberiete spôsob akým vkladáte samotný zvukový záznam. Môže to byť klasický UPLOAD z prehliadača, načítanie súboru z určenej zložky (predtým súbory nahráte pomocou FTP) alebo môžete zadať URL k zvukovému záznamu (môže byť kdekoľvek na internete). Tým sú pokryté takmer všetky možnosti ako zvukový záznam umiestniť do podcastu.
Po uložení sa zobrazí formulár, kde LoudBlog inteligentne predvyplní názov príspevku (obvykle vytiahne zo súboru). Ďalšie položky sú dôverne známe z blogovacích systémov.
Sám od seba publikuje aj plánovane (stačí dať čas publikovania do budúcnosti).
Ak je vkladaný súbor MP3 tak pri publikovaní sa zobrazí aj známy flash prehrávač.
LoudBlog je multiužívateľský ale užívateľov môže zakladať len superadmin.
No a nakoniec samozrejme vytvára RSS podcast, čo je na tom asi najpodstatnejšie – väčšina ľudí, čo skutočne pochopili podcast na samotný web nelozia.
Možnosti nastavenia sú dostatočné a zmeny vhľadu stránky sú možné prehľadným systémom šablón – našťastie nie je na šablóny použité PHP :-)
Nanešťastie som musel trochu hackovať súbor pre generovanie podcastu – trochu sa splietol v tom, aké URL má podhadzovať do kódu RSS a preto linkované podcastové súbory mali zlú URI. Našťastie mi to netrvalo dlho :-)
Jeden deň je na skutočné skúsenosti veľmi málo, dojem z programu mám však pozitívny a aspoň mne sadol.
Škoda, že náš starý známy WeekendCast nechce ožiť.
viac informácii o LoudBlog.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. alian píše:

    a da sa to narvat aj do Joomla! ako bot, paradicka – vdaka za tip