Reklama v New York Times na Firefox

Spread Firefox pripravuje vydanie celostránkového inzerátu pri príležitosti vydania plnej verzie Firefox. via Lumpy
Ešte vsuvka: zoznam slovenských Mozparty2 poriadané pri príležitosti vydania oficiálnej verzie Firefox na Slovensku. Viac Mozparty2 Slovakia
POZOR, IBA ÚVAHA: Tak ma napadlo, že cena pol stránky do špecializovanej prílohy novín SME (ako príklad) je 36500,- (bežné prílohy 25900,-). Na Slovensku by sa muselo nájsť aspoň 40 darcov aby to bolo reálne.
Nehovoriac o tom, že bannery sú trošku lacnejšie (750,- za 1000 zobrazení – podľa mojej skúsenosti treba aspoň 10000 zobrazení).
Ešte ma napadol PC REVUE ale v kampani ide skôr o to posunúť „značku“ medzi bežnú verejnosť bez nejakého hlbšieho presvedčovania ľudí, čo poznajú možnosti (IT verejnosť proste už vie, čo to Firefox je). Tam stojí pol stránky 28 tisíc.
Poviem môj pohľad ešte: sumu do 1000 korún by som ako súkromná osoba s nadšením vložil, plus dajme tomu spracovanie podkladu pre plošný inzerát (podľa vzoru) a možno by sa dali „ukecať“ aj samotné média na nejakú formu podpory :-)
Máte nejaké nápady?

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. dusoft píše:

    Pre spracovanie podkladu a vytvorenie reklamy vhodnej pre tlac sa daju najst ludia, co to urobia zadarmo.
    Kolko stoji inzerat v SME nie v prilohe ale na normalnej strane (napr. 5)?

  2. rony píše:

    napriklad ja ;-) (robil som DTP)
    je to v tom pdf a zda sa mi, ze je to drahsie.

  3. pixall píše:

    serus robo.. do takejto reklamy by som nejake peniaze sponzorsky vlozil. ak sa to bude splhat k pouzitelnej sume, ozvi sa, najdes ma cez http://www.ecce.sk .