Firefox 3 na palube

Pred výjdením prvej verzie som používal neoficiálne nulkové. Pred výjdením dvojky som tuším nainštaloval niektorý z RC. U trojky som si počkal na oficiálnu verziu.
Tá mrška skutočne na pohľad načítava stránky rýchlejšie. S pamäťou sa to nezhoršilo. Budem si musieť zvyknúť na iný spôsob „nápovedy“ pri písaní adries lebo sa tam pletú aj TITLE stránok. Trochu iné je tlačítko Back a musel som ho vyloviť z navigačnej lišty kam sa premiestnilo po nainštalovaní.
Dokonca aj Bookmarks sú tam, kde boli. V Options sa orientujem tak ako predtým. Alt-D funguje. Tri rozšírenia čakajú na update.
Doplnené: nové jadro má predsa len niektoré zaujímavé správanie sa. Používam Terminal Services a v nich sa mi paleta prepína na 256 farieb (povedzte ako to zmením) a Firefox už úplne inak renderuje farby takže v niektorých stránkach mám vybodkované rôzne odtiene farieb a fotografie obvykle ani poriadne nevidím.
Inak je to zasa len Firefox, takže zrejme nič, čo by mi malo brániť ho používať.

Môže sa Vám ešte páčiť...

8 komentárov

  1. FrozenDog píše:

    Ja musim pockat na firebug + par dalsich extensions. Kym nevyjdu pre trojku (a nebudu odladene), nema zmysel si FF3 instalovat.

  2. OttY píše:

    ale stiahnuť môžeš :-)

  3. FrozenDog píše:

    No ved som aj stiahol ;-) A vyskusal. A odinstaloval. A presiel spat na dvojku. Zatial je to na vyvoj webu bohuzial nepouzitelne. Az budu dostupne firebug & spol., dvojka pojde prec.

  4. dusoft píše:

    pisal som uz aliana: stiahol som si, z 11 bolo 8 rozsireni nekompatibilnych, zhodou okolnosti tie najdolezitejsie.
    historiu mi nedokazal naimportovat (cize ziadne automaticke zobrazenie stranok za poslednych 14 dni).
    sage si samovolne zmenil rss adresar, cize tam ziadne rss feedy (okrem predvolenych) neboli.
    co ty nazyvas zvykom – neviem, ci si dokazem zvyknut na historiu, ktora mi pletie moju historiu s navrhovanou firefoxom. navyse si este opat samovolne dovolili zmenit skratku na 3 klavesovu, co je pri rss skok mimo pouzitelnost.
    nazyvam to absolutnou migracnou katastrofou. hlavne, ze sme vyzvali ludi, aby nam urobili organizovany DoS utok.

  5. dusoft píše:

    hops:
    tato veta:
    navyse si este opat samovolne dovolili zmenit skratku na 3 klavesovu, co je pri rss skok mimo pouzitelnost.
    patri sem:
    sage si samovolne zmenil rss adresar, cize tam ziadne rss feedy (okrem predvolenych) neboli. navyse si este opat samovolne dovolili zmenit skratku na 3 klavesovu, co je pri rss skok mimo pouzitelnost.

  6. Andy píše:

    FF 3.0 som nahodil (rozsirenia v pohode, adblock, fetch url… ostatne nahodim, ked uvidim, ze su treba) a zatial uplna spokojnost.
    Hlavne ma tesi rychlost, bezne otvaram naraz 30 tabov zo zaloziek a pod. V dvojke utrpenie, 3 je uz skoro na urovni opery 9.5.
    Teda FF zostava hlavny browser, aj ked IE7 + Pro + Roboform je velmi lakavy.

  7. rony píše:

    [6] roboform mam na jednom pocitaci, lebo mi chybalo cosi podobne tomu co ma FF a musim povedat, ze otravnejsi SW som uz davno nevidel :-) Pamatnik hesiel si predstavujem urcite inak ako Roboform :-)
    Samozrejme je to len moja predstava :-)

  8. Andy píše:

    je to o style prace – ak otvaras stranky cez prehliadac, ano, roboform je cca zbytocny.
    Ked ale chces ist na niektory web, najdes ho v robo zozname a kliknes, si priamo prihlaseny – parada.