PwnPlayer – nezávislý multimediálny prehrávač

Je samozrejme otázkou času, kedy zabudovaný Windows Media Player v PC či v PDA (mobile) nahradí niečo nezávislé. V prípade Windows Mobile slušný media player prišiel po rokoch.
iPhone vychádza z tradície iPodov a preto sa dá pochopiť, že ani komunita vývojárov sa „neprple“ v tom, čo funguje a ľudia to radi používajú. Samozrejme sú aj odporcovia ale iPod si predsa žiadny odporca nekúpi, takže vlastne nie je pre koho programovať sofistikovanú náhradu – najmä ak je predpoklad, že odporcovia by za ňu predsa ani neplatili :-)
Samozrejme urobiť nezávislý prehrávač aj pre iPhone možné je. Dnes sa šíri informácia, že niečo schopnejšie na prehrávanie lokálnych súborov by tu mohlo predsa len výjsť už onedlho.
Volá sa to PwnPlayer a autor slubuje všeličo. V prvom rade možnosť priamo cez SCP nahrať do iPhone mp3ky. Dokonca VIE načítať média z iPod aplikácie – takže môžete fungovať schizofrenicky aj pôvodnou cestou. Video to zatiaľ nevie prehrávať, takže práve táto oblasť jeho schopností je ukrytá. Ak by to mal vedieť, musel by vedieť prehrávať formáty typu divx a hlavne vedieť titulky. Ale to nechajme na budúcnosť.
Samotný prehrávač sa dá ovládať „gestami“ aj pri uzamknutom telefóne – na webe autor toho spomína viac.
PwnPlayer iba ukazuje, že systém na akom beží iPhone poskytuje dostatok priestoru na riešenie potrieb a ničím výrazne neobmedzuje – iba časom a chuťou niečo urobiť.
Uvidíme. Pevne však verím, že ešte uvidíme nejaký nový dobrý videoprehrávač aj keď ja by som momentálne najradšej videl nejakého klienta schopného prehrávať video z lokálnych dátových zdrojov (môj domáci sieťový disk) – samozrejme s titulkami – kľudne ako http streamovanie (titulky si stiahne tiež cez http podľa názvu).

Môže sa Vám ešte páčiť...