Ošklbeme milionárov na drahej elektrine

Nedokážem krútiť hlavou, čo sa deje s elektrinou – tí, čo majú svoj elektromer sú v kľude a sú prekvapení nad cenou len ak jej spotrebúvajú úžasné množstvá.
Lenže je tu zrejme dosť ľudí, čo z minulosti riešili elektrinu spoločne s ďalšími rodinami. Tí sú šokovaní.
Odhliadnem od toho, že by som zrejme nepristúpil nikdy na spoločné meranie elektriny. Potom mi príde až nebetyčne arogantný ďalší spôsob akým sa vraj „bijú“ tí zlí milionári.
Verím, že všetci mávali v krčmách a doma pred telkami hlavami, keď veľký kričal ako budú bohatí platiť ešte viac. A že im na ich drahé vyhrievané chodníky, harleje a švajčiarske hodiny vyrúbi ešte drahšiu elektrinu (jednotkovo). Mávali určite aj tí, čo mu hodili hlas.
Dnes bohužiaľ na presne toto iste doplácajú a plačú do televíznych novín tí, ktorým nedošlo, že v ich bytovke na dedine, kde ušetrili na štyroch meračoch elektriny, sa zrazu zväčší účet (aj keď za ten istý odber) aj im.
To je ale skôr na zaplakanie. Problém je, že presne toto nikomu nedošlo.
Aby sa udrelo po skutočných milionároch, tak sa to citeľne dotklo iných a asi dosť nepríjemne…
Mimochodom, počul som dobre? Ak mám doma na dvore 10 vrakov, dostanem za každý z nich šrotovné? Kriste ježiši, nové auto úplne zadarmo – z hlúposti štátu a na účet všetkých?
Češi kričia na hokeji: hoši, děkujem.
Alebo aj niečo iné.

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. bolek píše:

    a ked budes mat 15 vrakov, tak dostanes nove auto zadarmo a este ti aj doplatia na benzin :-)) a ked si das na strechu reklamny napis, tak tiez;-)

  2. dusoft píše:

    Ideme zbierat vraky z dedin a postavime ich pred urad vlady ako pomnik premrhanym peniazom? :-)

  3. Piki píše:

    S tou elektrinou – ani mi len nehovor. A to mám elektromer samostatný.

  4. Ras2 píše:

    My sme dve rodiny a mame jeden elektromer, po tom ako som sa o tom dozvedel urobil som usporne opatrenia. Mesacna spotreba nam klesla z 500 na 350 kW/h. Uz sa tesim na navstevu po odpocte :).

  5. rony píše:

    [4] to je dobra uspora. Horsie su ti, ktori setrili uz predtym :-)