Google a Apple: zápasy v bahne

Nádherná správa, ktorá prežiari deň. Apple a Google sa navzájom naťahujú. Celá a serióznejšia správa.
Google vymyslel pre iPhone aplikáciu Google Voice app. Hodil ju do AppStore a neprešla schvaľovateľským procesom. Proste už nie je v AppStore. Čo urobí firma ako Google. Vymaže Apple. :)
Reakcia Google teda bola jednoduchá. Vymazal Apple.com z indexu. Slová ako iphone, appstore a pod. navyše presmerovali na stránku IMDB.com Payback (film Odplata). Perfektná reakcia a skvelé, že sa deje priamo pred našimi očami! :)
Google si už takéto reakcie vyskúšal. Voľakedy akési bezvýznamné noviny zo západnej Európy voľačo pindali a tak ich Google odgooglil a bol pokoj. :)
Pikantné je, že Google evidentne spolupracuje na iPhone. Aplikácie Maps, Youtube tam nie sú NÁHODOU.
V pozadí celého problému je samozrejme AT&T – mobilný operátor s výsadnými právami pre iPhone v U.S.A. – na čo by zrejme prišiel každý.
PS: mnou zadané uvádzané kľúčové slová už neukážu spomínaný odkaz na Payback. Evidentne to naštartovalo príslušných ľudí :) Že by si zavolali najvyšší?

Môže sa Vám ešte páčiť...

9 komentárov

  1. ytk píše:

    niekto tu evidentne nepochopil satiru :) (verite aj tej casti o tom ako nemci napadli poliakov kvoli tomu ze prestali pouzivat nemecke bravcove do parkov?)

  2. lump píše:

    Vtipne, ale nechce sa mi verit ze by nieco mazali z indexu.

  3. Anonym píše:

    [1] tak vysvetli

  4. ytk píše:

    autor povodneho ´seriozneho prispevku´ je znamy autor komedialnych fiktivnych sprav, ak by to bola pravda nebolo by sa to objavilo aj inde ako len na spravodaji? niekto tu len evidentne nespravne prelozil a vyhodnotil satiricky clanok

  5. rony píše:

    [4] jasne, uz rozumiem, ja som tu spravu objavil praveze inde. Naviac mi zaroven do Cydia prisla tato aplikacia s dovetkom „povodne v AppStore“, takze som to automaticky zobral vaznejsie.
    Samozrejme cela situacia mi prisla celkom humorna, kedze nie je to prvykrat, co by Google proste urobil STOP.
    ytk: ten styl pisania „niekto tu“, bojis sa ma natolko, aby si sa nevyjadroval ako Sibyla ale proste ROVNO napisal, v com je problem?

  6. ytk píše:

    rony: sorry, nerad by som niekoho urazil preto som to tak napisal, a az teraz som si vsimol ze spravodaj je ´one man show´, inak ho mam uz nejaku dobu v rss-ke a vnimam ako jeden z mnohych portalov o vselicom, neuvedomil som si ze je to vlastne blog takze ak budem odteraz z niecim nesuhlasit tak adresne :)

  7. rony píše:

    [6] ty mas problem hovorit jasne a zrozumitelne? ved vies, ze je to blog a ze obcas je proste nepozorny a moze mu nieco uniknut. Keby si napisal:
    rony, ten clanok je ale pisany ako fikcia s ironickym nadychom, asi si to zle pochopil.
    tak si buchnem do hlavy :)
    Tu nepotrebujes si chranit chrbat, AKYKOLVEK komentar JE NA MNA, na nikoho ineho. Len treba hovorit jasne, aby sa napisane NEDALO vylozit inak alebo co horsie NIJAKO :)

  8. ytk píše:

    teraz uz viem ze je to blog, doteraz som nevedel, neber si to osobne pre mna je spravodaj len jeden z mnohych webov v rss-ke, obcas ked ma zaujme anotacia tak si nejaky post precitam, inac nic. vacsinou vobec na clanky nereagujem, nekomentujem a tymto som si koments pod clankami vycerpal asi tak na pol roka dopredu. proste som chcel autora clanku relativne slusne upozornit na chybu howgh

  9. rony píše:

    nie nie, vsetko je v uplnom poriadku. Proste som uplne nechapal, o com pises. :)