MyProfiles a iBlacklist pre iPhone

Mal som možnosť odskúšať blokovanie volajúceho pre iPhone iBlacklist a teraz MyProfiles. Oceňujem u oboch možnosť trial, čo plne stačí, aby ste si vybrali aj sami.

MyProfiles – sprvoti som si myslel, že nahradí aj iBlacklist ale má zásadný nedostatok – zakázané čísla pri volaní vidieť, jediné, čo MyProfiles dokáže je vypnúť u nich zvonenie. Má však prednosti, ktoré ocenia všetci, ktorí chcú:

* mať profily vyzváňaní, personalizované zvuky pre SMS
* inteligentné profily, ktoré sa vedia prepínať podľa času, polohy (áno GPS) a podľa toho k akej WiFi (či dokonca Bluetooth zariadeniu) ste pripojení – toto oceňujem,
* napodiv však nevie meniť profil podľa udalostí v kalendári – veľká škoda
* nevie ani spolupracovať s Winterboardom a tým pádom nezmení témy vzhľadu
* viacmenej by som čakal aj profily rozmiestnenia ikoniek v rámci stránok na springboarde
* nevie odpovedať na hovory, ani pomocou SMS ani meniť spôsob akým dá volajúcemu na vedomie, že nemôžem či nechcem.
* vie v danom profile pozapínať WiFi, BT, GPS a pod. záležitosti ale dosť sa to bije s SBsettings (proste vám po zapnutí WiFi toto zasa vypne, ak je aktívny profil bez neho)

MyProfiles je tak silne profilovaný na ZVONENIA a ostatné funkcie sú trochu mimo. Výhodný je pre ľudí, ktorí potrebujú telefónu často meniť správanie a majú veľa príchodzích volaní, mailov, sms. Ocenia to ľudia pohybujúci sa po svete, pracujúci s telefónom a prijímajúci kopce hovorov, ktoré chcú nejako triediť.

iBlacklist – je klasický až nudne obyčajný blokovač hovorov a SMS. Toto však robí excelentne. Viete si tak zablokovať SMS či hovory z určených čísiel, že ich už nikdy neuvidíte (iba ak naozaj chcete po spustení aplikácie v logu zablokovaných udalostí.

Podobá sa na programy tohto typu na WM a ničím od nich neodlišuje svoje rozhranie či správanie. Nečakajte zvýšenú inteligenciu a preto sa hodí najmä ak máte trvale neobľúbené telefónne čísla, či chcete blokovať reklamné SMS. Pokiaľ chcete prepnúť na „domáci“ režim (a zablokovať nechcené volania z práce) a naopak ponechať si možnosť príjmu hovoru od priateľov, tak toto možné je (našťastie).

iBlacklist ponúka klasický mód, kde máte možnosť si vytvárať blacklisty a whitelisty, ktoré si zapnete a trvale sú aktívne. Potom je tu profilový mód, kde si už viete nastaviť v rámci týždňa, kedy sa ktorá sada BL a WL má zapínať. Plánovanie je však takto jednoduché.

Osobne som strávil takmer dva dni s MyProfiles. Začal ma však otravovať práve tým bitím sa s SBsettings a tým, že som si nevedel ľahko vnútiť iný profil ako ten, ktorý vyšiel programu ako ten, ktorý som si naprogramoval. Klincom do rakvy však bol v podstate nepoužitelný blokovač príchodzích hovorov – proste to takto nestačí a ak vidím, že niekto volá, tak je to zle :)

Podotýkam, že ja som cieľovka skôr pre iBlacklist a skôr by som čosi z vlastností MyProfiles vyzobal do neho. Takže preto u mňa iBlacklist vyhráva.
Ešte včera večer by som v kľude MyProfiles kúpil ale dnes je dnes a hneď ako to bude možné kupujem iBlacklist, ktorý som mal v telefóne veľmi dlho v trial režime (dve čisla obmedzenie) a viem, že s radosťou si do kontaktov nasypem desiatky telefónnych čísiel ľudí, ktorých budem chcieť blokovať v čase, keď by mi nemali volať.

Môže sa Vám ešte páčiť...