TOP10 v roku 2009 bude problém

Ešte v roku 2006 som zverejnil moje softwérové TOP10 a potom som sa na to vykašlal pretože by som to iba opakoval dokola. Najmä ten FAR manager.
Lenže tento rok som to s PC a Windows vzdal. Predzvesťou bolo dosť zrozumiteľné uvedomenie si, že Windows Mobile ide do pekiel, čo sa mi prihodilo niekedy koncom roka 2007. Napriek tomu však aj TERAZ udržujem moje STARÉ PDA v životaschopnom stave (ale nepoužívam ho).
Pred prázninami som kúpil Apple Mac mini – netrpím predsudkami a proste som mal PC pojazdné. Čo sa dalo stratiť? Nič. PC som po mesiaci odstavil a s ním aj všetky moje obľúbené PC programy.
Náraz nebol žiadna tragédia a tak môžem skonsolidovať zoznam dôležitých aplikácii podľa toho z roku 2006.


# FAR manager: zostáva, používam ho v práci a veľmi by som chcel aj na mac mini (snažne prosím NERAĎTE mi náhrady typu Forklift atď. VŠETKY som skúšal – otravuje ma to už – spravte FAR manager pre OS X),
# Movable Type: zostáva, delicious používam mierne menej a môže za to Facebook. Pre rok 2010 som si dal záväzok, že ho nenechám žrať môj obsah vhodný pre moju stránku,
# Firefox: Safari som chvíľu skúšal a nakoniec prevládol zvyk (a AdBlock) s Firefoxom,
# gMail: jednoznačne,
# Adobe Photoshop: v práci sa nič nezmenilo, takže je tam,
# putty: opäť v práci a na OS X nemusím spomínať, že je to UNIXový systém :)
Na OS X mám ešte pár doinštalovaných programov ale nemôžem vyhlásiť, že sú to veci, ktoré su na prežitie. Ešte ich hľadám. Všeobecne ale platí, že aj bez nich by mi do OS X stačilo pridať Adium a Firefox, čím by som ho plne pre seba spojaznil.
Zbohom Windows :)
Windows 3.0

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. e-lancer píše:

    No tak verím, že záväzky sa podarí dodržať a Facebook nezožerie túto stránku. Všetko dobré v 2010!