Na jedno kopyto: aplikácie zobrazujúce správy

Dnes vraj vyšla ďalšia aplikácia, PLUSKA. Proste zaplátanie diery „nemáme aplikáciu pre iPhone“. Takže tu máme aplikáciu strany SaS, PLUSKA, Topky. Akiste aj česká strana má podobné aplikácie, spomínam si niečo ako Hospodárske noviny.
Zo všetkých som v maximálnej miere sklamaný. Absolvoval som pár komentárov k ideám firmy NextBig okolo kupovania elektronického obsahu novín či časopisov. V tej súvislosti som hovoril, že to musí pôsobiť ako nový produkt.
Obraz aplikácii, ktore som menoval je však niečo pohybujúce sa v oblasti „nevieme ani čo to je ale nejako to uplácame“ a tak to vyzerá. Ako keby sa snazili stlačiť tri litre vody do náprstka. Nijako zvlášť to nezapôsobí.
Najskôr si pozrite aplikácie ako WSJ pre iPad. Potom Flipboard, momentálnu novinku. To je niečo, uau.
Prečo by mala aplikácia časopisu vyzerať ako spackaná zjednodušená webka? Invencia na podlahe, nadpis, tri riadky anotácie, čiara a pod sebou desať správ? Kde to sme? Áno, TOPKY pridali „farebný prechod“. No úžas.
Pozrite si preboha aplikáciu Engadget, aspoň túto! Poriadne, nie screenshoty. Dizajn, to musí mať dizajn. A nemá. Dizajn nie je: zoberieme našu farbu a vymaľujeme ňou čo sa dá.
Nepáčia sa mi a nedokážem sa prinútiť ich používať. Sú ťarbavé, nemotorné, pomalé a stále mám pocit, že sa rozpadnú ak budem na ne náročnejší.
Idem si pozrieť PLUSKA do iPhone ale neverím, že vyliezli zo spoločnej zákruty v podzemí kanálov, kde sedia po kolená s predošlými aplikáciami.
Tieto aplikácie sú čistý marketingový bod vo vnútornej stratégii, ktorý nemá žiadny význam smerom von okrem jediného „aj oni majú“.
Takže si na mojom 3.0 firmwari ani neškrtnem a dokonca sa mi nenainštalovala ani do iPadu a to je naozaj exotické. Silne podozrievam, že programátor nastavil limit pre verziu fw zle.

Môže sa Vám ešte páčiť...