Čo by ste si práve teraz kúpili?

Premýšľajte takto: máte doma nejakú techniku a myslíte si, že je zrelá k výmene a hľadáte jej nástupcov. Vychádzate teda zo svojich doterajších skúseností a triezvo pozeráte na možnosti upgrade. Napíšem Vám zopár kategórii a v nich cenové triedy, aby sme sa nenaťahovali nad hypotetickými situáciami, kedy jeden presadzuje „lacnejšie je najlepšie“ a druhý zasa vrtí nosom nad všetkým, čo neznie luxusne a sám si to nedokáže dovoliť. Vyberajte teda v rámci možností aké máte. Nemusíte niečo napísať do každej kategórie. Pamätajte pri písaní nepoznáme vetu „počkám si na XY, ktorý príde v lete dvetisíctritisíc)“.


1. Televízor do 1000 eúr a do 2000 eúr: konkrétny model, popíšte najlepší dôvod na výmenu.
sony-bravia-kdl46we5b
2. Počítač do 800 eúr a do 1600 eúr: kompletná výbava (bedňa, monitor, klávesnica, myš – ak by ste menili len bedňu, tak započítajte cenu zostávajúcej výbavy).
mac-mini-with-external-power-supply-unit
3. Monitor k počítaču do 400 eúr a do 800 eúr: vyčleňujem z počítačovej zostavy.
lcd-monitor
4. Klávesnica či myš do 150 eúr a do 300 eúr: pokiaľ si to kupujete nezávisle.
logitech-mx-revolution
5. Sieťové úložisko (NAS) vrátane disku do 200 eúr a do 400 eúr: ak máte NAS, prečo by ste toto nové kupovali a v čom je lepšie.
synology-ds-710
6. Herná konzola bez cenovej kategórie (sú len TRI): meníte aj herné konzoly?
nintendo-wii-sports
7. Prehrávač multimédií k TV (Networked Media Tank a pod.) do 200 eúr a do 400 eúr: akú zásadnú vlastnosť má nová mašina?
popcorn-hour-c200-rc-antenna
8. Telefón do 400 eúr a do 900 eúr: počítajte zásadne NEDOTOVANÉ ceny, na dotované som alergický, takže sa venujte prednostiam toho nového.
tri-iphone
9. Tablet do 400 eúr a do 900 eúr: nová kategória prístrojov, ktorá si uzurpovala staršie pomenovanie. Chápte to teda po novom. Máte vôbec teraz nejaký tablet? Ak nie ale plánujete, tak uveďte zásadné fakty vedúce ku kúpe.
apple-ipad-flat
10. Fotoaparát či kamera do 500 eúr a do 1000 eúr: či je to kompakt, zrkadlovka, kamera, proste snímanie obrazu.
nick-carter
Pokiaľ Vás napadlo ešte niečo, kľudne si vytvorte kategóriu :-)
Aby ste neboli zvedaví, tak u mňa:
telku, počítač, monitor, klávesnicu s myšou, telefón, tablet, fotoaparát nebudem meniť. NAS možno zlikvidujem a nový kúpim podľa možností nejakého NMT (napr. združenie do jedného zariadenia). Hernú konzolu jedine v prípade, že dokúpim ďalšiu ale to je silná hypotéza :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...