Kto najviac zlyhal v lacnej lavíne bytov

Takmer každý deň za posledné týždne nás nejaké médium poinformuje o byte, ktorý dostal ktosi po línii akýchsi silnejších väzieb na toho, kto ma nad prideľovaním, predávaním akúsi moc.
Akoby sme tu roky nežili. Čudujeme sa, že je toho zrazu toľko. Aká lavína. My sme to nikdy ani netušili? Že také ich môže napadnúť. A keď sa jeden odvážil, tak sa média obratom pridali.
Tu je zásadná otázka, čo tie média robili doteraz? Strúhali ceruzky a premýšľali akú tému znovu zrecyklujú? To fakt nikto nikdy nemohol tušiť, že takéto niečo je možné, aby sa dialo?
Myslím si, že ak sa ešte chcú novinári udržať v zdaní niečoho viac ako preťukávači spoza monitorov, tak na takéto veci musia prichádzať aktívne, rýchlejšie a hlavne sami od seba. Nieže si niekto vrazí svoju reputáciu do nerovného boja a ak mu to náhodou výjde, tak vylezú ustráchaní profesionáli z médii a strkajú konečne objektívy, mikrofóny a perá tam, kde mali byť pred rokmi.
Dávno mal tento tlak ísť naplno do celej spoločnosti, aby ich zastavila zmes svedomia a celospoločenskej hrozby odsúdenia neetického konania. Lenže to by sme možno zistili, že aj taký novinár chce raz niekde bývať a nebude … tam, kde si chce niekedy ľahnúť.
Samozrejme oceňujem, že to aspoň teraz nenechajú a neustále dorážajú a hľadajú ďalších a ďalších adeptov, ktorí chudáci dostali byt v tak katastrofálnom stave tak predražene, niekedy aj pár tisíc eur. Len to nestačí, ďalší prípad v médiach iba zvyšuje počet unudených ľudí, nikoho nijako zvlášť nevyburcuje.
[bezcieľne uvažovanie – bez záveru]

Môže sa Vám ešte páčiť...