Lifehacker s extrémnym redizajnom

Obľúbený weblog Lifehacker, ktorý tak veľa ľudí kopíruje, po dlhom čase pokoja prešiel extrémnym redizajnom. Na tak populárny web si vybral tak exotické riešenie layoutu a dizajnu stránky, že by ho zrejme nezvolil ani do svojej geniality zahľadený CSS maniak.
LH je nesmierne ukecaný weblog a z praktických dôvodov som zvolil sledovanie RSS jednej kategórie a zvyšok článkov som ignoroval (nevidím, neirituje). Lenže pred pár dňami mi odrazu z čítačky miesto článkov otváralo úvodnú stránku mobilnej verzie. Naštve.
Vravím si, idiota napadlo automaticky smerovať mobilné zariadenia na náš krásny nový mobilný web. Teším sa z toho. Vždy. Najmä na zariadení, kde mi to buď nevadí, či nemá s fullwebom problémy. Kým to ide natrvalo zasa prepnúť, neriešim. Ale taký www.cas.sk si myslí, že raz za čas ma prepne na mobilný web. A aktuálne LH mi dáva ako možnosť iba mobilnú verziu.
Toto je vec, ktorá mi robí problémy. Samotný dizajn a layout je už druhý bod.


Dizajn pri pohľade na „obraz“ je zaujímavý. Po rozpohybovaní zistíte ako veľmi sa to líši.
V tom som zmätený. Akiste na LH nechodia úplne trdlá a mali by časom odhaliť prednosti takéhoto layoutu.
Časti stránky sú totiž samostatné pruhy. Článok sa roluje samostatne, pravý pruh samostatne. V pätičke je natrvalo poziciovaný vodorovný pruh.
Pozabávaš sa už len rolovaním až zabudneš na článok. Chybou je, že rolovateľnosť pravého stĺpca je možná asi iba kolieskom myši a tlačítkom dole.
Predošlý LH mal obrovskú hlavičku a pristúpil k logickému kroku. Stal sa extrémne populárnym a už mu stačí mať maličké logo a nízky celý header. Pozitívum.
Ja som sklamaný, inovátorský layout, zaujímavý dizajn a mne zlikvidoval možnosť to používať.

Môže sa Vám ešte páčiť...