Aký program k bezdrôtovým reprákom D-200?

Pred pár dňami som kúpil D-200 a obratom ma napadlo pohľadať nejakú aplikáciu pre ne.


creative-d200
O čo ide? Jasne, chcem počúvať muziku pri zaspávaní a možno aj nejako vymyslieť štart muziky ako budík.
Nenešťastie je App Store prepchaný neuveriteľnými nezmyslami. Stačí zadať Alarm Clock a podobné slová.
Po troch či štyroch lite verziách aplikácií som zanadával na chýbajúcu invenciu, vkus a elementárnu sebaúctu vývojárov. Vospolok odpad.
Našťastie je tu firma iHome, ktorá sa mimochodom tiež zaoberá veľmi zaujímavými reprosústavami pre mobilné zariadenia. Síce som ich pri nákupe obišiel (cena D-200 je ďaleko príjemnejšia ako cena iHome iA100) ale táto firma doplnila do AppStore ZADARMO program k svojim reproduktorovým dockom.
ia100
Aplikácia iHome na rozdiel od všetkých – dokonca platených – je úhľadná, funkčná. Je duálna (pre iPad aj iPhone). Neprotestuje pri spolupráci s D-200.
Nejaké problémy: občas mi padne, raz som sa z jedného dialógu nevedel dostať inak ako odstrelením aplikácie (neskôr v tom istom v pohode).
Páči sa mi, že pozadie v aplikácií si môžem vybrať z aplikácie Photos. Nastavovanie budíkov je široko variabilné ale priezračne jednoduché. Problém mám len s americkým zoradením dní (prvá je nedeľa a nejde to zmeniť).
Má dva režimy „pred spánkom“ a „budiaci“. Musíte si oba „nakonfigurovať“. Pred spaním posuniem „bedtime“ doprava a obratom sa vykoná nastavená akcia (spustí sa zvolený playlist resp. naťapkaná zostava s hudbou). Tu je trochu zádrheľ ako si inteligentne vybrať zakaždým inú zaspávaciu hudbu. Buď urobím viac profilov alebo… použijem v počítači cez iTunes nejaký smartlist, ktorý sa bude neustále obmieňať (a pri synchronizácií sa vymenia skladby). Tu ešte budem skúmať ako na to.
Zvláštnosťou je NAP alarm, pochopil som správne, že sa aktivuje pohybom?
Na budík by som sa nespoliehal, predsa len funguje len a len pomocou podpory multitaskingu a nikdy neviem, či sa iOS nerozhodne cez noc aplikáciu odstreliť.
Napriek tomu ma dnes ráno zobudil nastavený playlist.
iPad aj iPhone verzia sú použiteľné, „neošizené“.
Chcem Vám teda dať na vedomie práve to, že môžete v kľude „radio alarm clock“ aplikácie z App Store vynechať a sústrediť sa na iHome.
U D-200 ešte netuším nič o spotrebe (najmä potom ako zaspím a dohrá hudba). Samozrejme iPhone by mal byť cez noc nabíjaný – zapnutý bluetooth a wifi robia svoje.
Momentálne D-200 prenášam medzi miestnosťami. Pri jeho cene však uvažujem o kúpe ďalšieho bluetooth repráku. Buď ten istý alebo pre zmenu podobný, ak budem s obomi pod limitom 150 euro.

Môže sa Vám ešte páčiť...