Internetové zálohovanie Mozy uvádza iOS klienta

Od roku 2005 nepretržite používam Mozy.com na zálohovanie vybraných súborov a aplikačných profilov z disku počítača. Ide o systém, v ktorom určíte, čo sa má z počítača zálohovať, po vytvorení účtu na Mozy.com si stiahnite klienta a nainštalujte. Potom si pri jeho konfigurácii vyberiete prenastavené profily aplikácií (napr. zálohovanie nastavení prehliadača, obsah mailového klienta alebo ešte podrobnejšie určíte zložky na disku). Klient bude potom pravidelne tieto súbory zašifruje a odošle na zálohovacie servery Mozy.com pričom v bezplatnom režime máte k dispozícií dva gigabajty priestoru.


Nasledujú dva odstavce textu, ktoré sú tu zbytočne ale v komentároch by sa mi objavili zbytočné poznámky na adresu Mozy.com akoby som JA nemal potuchy čo a na čo je Mozy.

Mozy.com nie je určený na kompletnú zálohu vášho počítača. Je to rýchle a veľmi časté zálohovanie drobných ale dôležitejších súborov. Rozhodne nie celé archívy fotografií, DVD či hudby ani iné rozsiahle dáta, ktoré sa menia v obrovských objemoch. Pomôže však pri zálohovaní dokumentov, zdrojákov.

Keďže sem zasa dobehne nejaký utáraný trtko, tak vopred poznamenávam: použite Mozy.com na to, na čo je určený a životne dôležité dáta zálohujte lokálne. Mozy.com nemá byť vaša jediná záloha. Mozy.com vám nepomôže s kompletným reštaurovaním havarovaného počítača. Musel som tieto triviality dopredu napísať, len a len kvôli zbytočným poznámkam v komentároch.
K veci.
Mozy.com prišlo s klientom pre iOS. Nemám ho nainštalovaný a predpokladám, že nejde ani tak o zálohovanie súborov z iOS ako o možnosť otvoriť si zálohy na svojom účte v Mozy.com.
Oznámil to TUAW a zároveň kritizuje zbytočné limity aplikácie. Je uzavretá len pre použitie na území U.S.A. a Kanady. Verzia pre celý svet je iba prisľúbená. Nevie rozbaliť dáta šifrované osobným kľúčom vo verzií MozyPro.
Záver: pekné PR a úžitok žiadny.
Radšej si prečítajte o Mozy.com môj predošlý článok.

Môže sa Vám ešte páčiť...