Veci zrejmé nie sú samozrejmé

Čítam teraz „príhodu“ Martina Malého s tabletom Mobii a podotýkam, že Martin tabletom nefandí pretože zatiaľ žije s počítačmi rozloženými všade v jeho okolí. Čudujem sa, že Martin BERIE na testovanie tablety – v jeho prípade je to strata času. Z popisu toho nepodarku (výsledok Martinovho skúšania) sa však zvýraznil jeden pocit.
Popisuje problematickú dotykovú obrazovku. Kapacitná technológia VYBALENÉHO a nového tabletu má neuveriteľné problémy. Po okrajoch sa „nechytá“. Geekovi odporučia „kalibráciu“ a tá nepomôže. A tak trávi hodiny staraním sa o hračičku. Viacmenej prostredie pre hračičkárov na prekonávanie prekážok s vedomím, že „tak dobre kúpil“.
ipad-2-black
Potom som si to okamžite previazal s iným tabletom (ok, iPad). Nečítal som a nepočul som o tom, že obratom hocijaký recenzent dostal tablet a mal technické problémy s tou istou technológiou. Na vybalenom prístroji. Ako je možné, že takéto out of box problémy majú takzvané tablety, ktoré veselo v diskusiách hádžu internetoví zmetkári zakaždým, keď vidia iPad?
Keby som to teraz nečítal, tak si ani neuvedomujem, ktoré veci ide doslova domrviť na tablete a ešte ho aj umiestniť do voľného predaja. Aké veci nemusím riešiť aj vďaka tomu, že môj tablet nenavrhne banda sfetovaných čínskych „inžinierov“ za víkend.
To je dôvod prečo by ste mali nenávidieť tabuľky technických parametrov.
Pokiaľ Vám vypenila polievka a chcete variť ovce, skúste Martinov vlašský šalát.

Môže sa Vám ešte páčiť...