Zhrnutie špekulácií k budúcemu modelu iPhone

V prvom rade: každý, kto vám dnes tvrdí, že ďalší iPhone bude, má pravdu. Ak však povie čokoľvek viac, tak zakladá len na špekuláciach a nemôžete sa na čokoľvek z toho spoliehať. Ako vždy, funguje sa na základe indícií. Niektoré uvediem.


* Case-mate je celkom seriózny výrobca obalov na telefóny. Na chvíľu sa mu na webe podarilo publikovať ukážky obalov pre „neznámy“ telefón veľmi „podobný“ iPhone. Všeobecne sa usudzuje, že ide o pomerne hodnoverný náznak vzhľadu. Kým čínski výrobcovia často predvádzajú totálne vymyslené obaly, len aby zaujali médiá, v tomto prípade je to o kúsok spoľahlivejšie.
* Hardwarové novinky by mohli zahŕňať lepší foťák, lepší procesor.
* Na takéto fólie obrazovky by som sa príliš neupínal. Aspoň mne nesedí tá zmena tvaru Home tlačítka. Zmysel by malo pokiaľ by prinieslo ďalšie funkcie (rozlišuje miesto, kde sa stlačí a pod.).
* 16.9.2011 Poslední betaverze iOS 5, 23.9.2011 GM verze iOS 5, 5.10.2011 Ukončení schvalovacího procesu operátory. Polovina října (některé zdroje uvádějí datum 10.10.2011) – finální verze iOS 5 pro veřejnost, možná současně se zahájením prodeje iPhone 5
Keď to zhrniem, tak pred mesiacom by sme skôr tipovali zachovanie dizajnu iPhone 4. Dnes sa ukazuje, že Apple „slávi“ návrat ku koreňom a „zadok“ bude hliníkový, podobný iPad 2 a je to materiál „zadku“ prvého iPhone.
Fakt je, že sa musíme opierať na iOS5. Vydať ho bez hardwaru je mrhanie námahou. Takže ak sa už kryštalizujú termíny pre iOS5, tak rozhodne je vysoko pravdepodobné aj vydanie nejakého iOS zariadenia. Rozhodne to nebude tesne pred Vianocami. Je možné, že sa objaví najskôr na tradičných veľkých trhoch (U.S.A., UK, Francúzsko, Nemecko) a u nás celkom kľudne až po Novom Roku.
Pre záujemcov o dovoz podstatná informácia: telefóny iPhone, ktoré sú zablokované na konkrétneho operátora NEJDE odblokovať. Vážne. Jediná možnosť je overiť si, ktoré krajiny predávajú neblokované iPhony. Nemíňajte peniaze kvôli „úspore“, v skutočnosti prerobíte. Mám už niekoľko desiatok skúseností s uplakanými majiteľmi iPhone, ktoré nemôžu používať. Takže „vycestujem si po iPhone 5 hneď ako bude“ je pravdepodobne blbý nápad.

Môže sa Vám ešte páčiť...