Z netbookov ste urobili laptopy a chcete to isté z tabletov?

Pred prár rokmi sa z humanitárneho lacného laptopu za sto dolárov zrodili netbooky. Vyhotovením krpatý laptop ale vnútri očesané rozhranie a to všetko zladené na istý účel. A potom to prišlo. Akési spiknutie výrobcov s geekmi, ktorí frfľali, že sa v tom nedá vŕtať a nie je tam plný OS a vôbec…

Výrobcovia počúvli geekov a snažili sa vyhovieť hlavne im, lebo vraj oni hovoria aj za hlúpu laickú verejnosť. Dnes podľa mňa kategória netbook neexistuje. Sú to len krpaté laptopy. Odbočka: ani ultrabooky nie sú kategória sama o sebe aj keď sa Intel snaží to formalizovať, laik v tom vidí laptop.


Piki si kúpil tablet. Aj ja mám konečne surfovadlo

Novo definovanú kategóriu tabletov opäť nejaký geek od začiatku snaží našróbovať na jeho úzku predstavu o počítači ako stroji, ktorý si chce adminovať sám a nejde mu do hlavy, že tablet je úplne admin free.

Zatiaľ sa im podarilo presadiť nacapenie separátnej dedikovanej klávesnice pre tablet a po spojení to vyzerá… ako laptop.

Popritom snívajú ako fajn by tam bolo mať Windows. Čo tým vznikne? Jasne… laptop.

Ľudia, nerobte si preboha násilie a kúpte si laptop a nedevastujte triedu spotrebného tovaru tým, že nám do nej našróbujete závislosť na vás a vašich schopnostiach. Kľudne za vami zbehnem s novým laptopom aby ste mi ho zadminovali a osupportovali.

Ale tablet chcem rozbaliť, zapnúť a kašlem na vašu slobodu.

Kúpte si ten laptop.

Môže sa Vám ešte páčiť...