Správy šialeného Augusta

Slnko uškodilo mnohým. Nemeckému súdu, čínskym inžinierom doplnkov, Mozille, nadšencom z kúpy Motoroly ale aj ďalším.


sun
Tak nám nemecký súd uznal, že nemôže niečo zakázať inde ako… v Nemecku. Napriek tomu, že v spore Apple/Samsung to nie je také nádherne rozprávkové ako si predstavujú diskusní idiotkovia (dobro vs. zlo) a napriek tomu, že medializovaný zákaz sa týkal výhradne desaťpalcovej verzie pripravovaného tabletu. Podstatné však bolo, že nemecký súd bol ten, kam sa mali zosielať hromy a blesky. Poučenie? Na svoje veci vymyslite svoje krabice a ikonky dajte maľovať niekomu, kto neobšľahne farebnú paletu konkurencie.
Ak vám napriek tomu august uškodil viac ako je norma, tak si dokúpte ventilátor. Nemusíte mať obavy, nemusíte sa hanbiť, aj mimoovečný svet čínske veľkoplastolisovne uspokoja ventilátormi pre čokoľvek máte.
Už pár rokov tuším, že sa čosi deje s ústredným. Portálom. Začalo to nenápadne zmenšovaním pozornosti médií, štát ho začal „zabúdať“. Všetci, čo sa chránili tieňom poľahky došlo, že z portálu nezostane kameň na kameni. To, čo bolo, nebude. Čo bude, to tu zakaždým už bolo. Pripravte sa na nový projekt portálu, nové peniaze, nová firma. Tentoraz to opäť výjde. Alebo o päť rokov niekto zistí, že nie. Čakáte ako ja na čas, keď si nejaký úradník s politikom sediacimi na našich krvavých prachoch povedia: „Ďalší tender? Preboha nie, tie peniaze do toho nedáme!!!“. Asi som mal po tom Slnku behať menej.
Mozilla sa zbláznila a vydala Firefox 4. Potom Firefox 5. A práve jej došlo, že nám chýba Firefox 6. Našťastie toto je pravdepodobne najmenej nešťastná udalosť spôsobená úpalom. Viem, že som zložil zbrane a doma na mac nakopol päťku len nedávno. A viem, že s inštáciou sa veľa rozumných ľudí nebude ponáhľať. Už totiž nie sme žhaví po RC verziách. Firefox je bežný prehliadač.
Naprieč médiami sa v auguste vychŕlia články o klávesových skratkách. Ani ja som nebol prvý ani posledný. A všetkých nás to inšpirovalo až po zhliadnutí… článku o klávesových skratkách. Ja mashable, a na SME zasa čítajú technet.
Všetkým, čo sa tešili kúpe Motoroly Googlom a začali blúzniť o krásnej budúcnosti mobilov s Androidom, netreba nič odkazovať.
Pragmatici radia zamestnancom predanej časti Motoroly prezliecť sa za patenty.
Fico rozohral horúce šachy a pasoval sa na politického vodcu Slovenska. Pokazila sa mu klima v aute?
Brunetky sú sexi, verte mi.

Ajťák podvodník: frajerke do statusu na Facebooku napísal, že ide von, prešiel do offlinu a šup ku kamarátom na Google+ :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...