Opatrenia proti veľkým a bohatým zaplatia malí a chudobní

Reakcia na pikiho článok: Socialisti sa rozhodli populárne „postihnúť“ dôsledkami blabla tých bohatých a silných. Je mi jasné, že na to chudobní a slabí skočia. Vlastne je mi jasné, že na to skočia aj tí, ktorí to tým bohatým zaplatia. Prečo? Lebo nejakou zázračnou náhodou tieto opatrenia sa týkajú tých bohatých, ktorým MUSIA za služby platiť tí chudobní a ZÁROVEŇ tá istá náhoda chce, že sa tejto povinnosti nemôžu zbaviť resp. dokonca to musia platiť či chcú alebo nechcú.

Socialisti chcú špeciálne „zdaniť“ banky. Kto nemá účet v banke? Ha? Takže, kto sa poskladá na postih bohatých a silných? No predsa klienti bánk a ani jeden sa nepovažuje za bohatého a silného, že?

Telekomunikačné firmy, farmaceutické firmy, teplárne, plyn: opäť cieľ zvýšeného odberu ich peňazi. A znova, aká náhoda, všetci chudobní a slabí sú ich klientami. Všetci.

Poplatok za registráciu auta? Neklamme si, ten už máme – čo myslíte, čo je to tá cena za poznávaciu značku?

K dani z nehnuteľnosti pribudne aj nová daň z nehnuteľnosti. A opäť kto sa jej môže vyhnúť a ako? Dajte návod. A vraj cena podľa lokality. To bude manipulácií a podvodov.

No a teraz najväčšia skupina rukojemníkov a otlkánkov štátu. Zamestnanci. Nemohúca skupina, ktorá sa nemôže stať „podnikateľom“ a nemôže „premiestniť“ svoje dane niekam do raja. Vyššie odvody zaplati prakticky každy vysokoškolák s dlhšou praxou.

Takže si to spočítajme: prakticky každý človek v tejto republike bude zaťažený niekoľkými novými daňami. Priamo a nepriamo. Ale hlavne ani jednej z nich sa nemôže vyhnúť bez toho, aby sa mu radikálne nezmenil jeho život. Ľudia, ktorí nikdy nešpekulovali a ani k tomu nemajú priestor.

Najľahšie obete, ktoré si nemôžu peňaženku ochrániť a zároveň tých peňazí nemajú toľko, aby ich mesačný výdavok „na štát“ neovplyvnil.

Socialisti sú významne sociálne založení. Urobia aj z ako tak sebestačného človeka sociálne odkázaného. Aj za kratšie ako do konca ich vlády.

Môže sa Vám ešte páčiť...