Prázdniny prinášajú reinkarnáciu Prší

Pred dvomi rokmi som nadšene uvádzal hru Prší programátora awol z diskusného fóra iphone.cz a na začiatok zopakujem, že ide o klasickú kartovú hru, ktorú určite poznáte.

Hra Prší pre iPhone v prázdninovej verzií roku 2012

Hra Prší pre iPhone v prázdninovej verzií roku 2012

Pokiaľ však nemáte možnosť si hocikedy a hocikde zahrať karty, tak uvítate solídneho protivníka v tejto hre. Práve nová verzia Prší sa elegantne hodí do súčasnosti.

Reinkarnácia prebehla už pod hlavičkou Zentity, čo je firma zaoberajúca sa programovaním pre iOS. V recenzií pôvodnej verzie som sa pýtal aj na budúcnosť tejto hry. Tá sa teraz konečne naplnila a hru už mám vo svojom iPhone 4. Sluší jej to tam.

Nová verzia prináša novú grafiku kariet a hlavne dobre vyzerá v iPhonoch s Retinou, takže znalci starého Prší rozpoznajú pár odlišností. Lenže to hlavné hre zostalo.

  • Solídny protivník v hre, ktorého taktiku budete predsa len chvíľu objavovať. Po dvoch rokoch hrania som už čosi málo z jeho strojovej hry odhalil, no nebudem vám to vysvetľovať, určite na to prídete. Aj tak totiž nemáte vyhrané. Keď karta nejde…
  • Je to skutočná namotávka a pokiaľ nemáte odpor ku kartám, tak vás okamžite zaujme.
  • Trvalka, nie je možné, aby vás to len tak prestalo baviť. Môžete si ako ja dať dlhodobý cieľ, hrať sa dá kedy chcem, ako dlho chcem. Napriek tomu „zbieram“ peniaze už dva roky (sláva backupu a restoru iPhonu v iTunes) a určite nebudem jediný, kto hru používa na vyplnenie krátkych voľných chvíľ.
  • Hra „neutečie“ ak odložíte na chvíľu iPhone, takže je to naozaj ideálny spoločník kamkoľvek a kedykoľvek.
  • Zábava: hra má v sebe slovné komentovanie, ktoré neotravuje ale robí hru s počítačovým protivníkom prívetivejšou.

Grafika hry bola už v roku 2010 výborná. Hra veľmi dobre naprogramovaná. To jej zostalo a je veľmi dobre, že práve toto Prši je opäť na svete lebo toto je hra, kvôli ktorej nemusím špekulovať prečo mám najradšej iOS.

Všetky tieto prvky hry, vlastne každej hry, obhája jej cenu a Prší patrí do stálej výbavy zložky Hry v telefóne. S nádejou čakám na predbežný sľub vývojára, že sa bude zaoberať aj verziou pre iPad.

Moja recenzia v roku 2010 končila informáciou o akvizícií tejto hry a tým pádom ju už nikto nemohol kúpiť. Dnes je to už inak a vyzerá to tak, že ju už v AppStore naozaj nájdete. A tak to má byť.

[appstore id=“541438052″]

Môže sa Vám ešte páčiť...