Tretí deň: baterka a monitor v ultrabooku

Dnes (nie dnes ale v deň, keď sa to stalo), som zasa vláčil ultrabook so sebou. Nemohol som sa doň cez deň pozrieť ale aspoň som odskúšal úbytok baterky od rána až do príchodu domov.

Ultrabook Acer Aspire S3

Nebudem napínať, od siedmej ráno až do podvečera to činí 95 %, čo je dúfam prijateľné. Hlavne, že v sleepe ultrabook zjavne nevyšťaví baterku a môžem ho trebárs na nejaký čas nechať niekde zabudnutý. Nie, nebudem testovať čo sa stane ak baterka dôjde, to je podľa mňa vec Windows a ten netestujem, ten len trpím.

Ultrabook Acer Aspire S3

Pohľad na ultrabook

Druhá vec sa mi už moc nepáči. Som neuveriteľne zmlsaný rôznymi tabletmi, mojim iPadom a celou radou tabletov Samsung Galaxy Tab, ktoré mám poruke. Display. Je to ako návrat do minulosti, kde počítače a monitory mali pozorovacie uhly úzke ako ostrie britvy.

Ultrabook Acer má display celkom v poriadku, no stačí mať oči mimo nejaký užší uhol (nadol, nahor, doľava či doprava) a farby sa strácajú ako sloboda občana EÚ.

Pripomínam si to sám sebe, pretože už som zabudol, že si mám dôsledne každý potenciálny laptop pozrieť a obehnuť (doslova) dokola. To isté radím aj vám.

Podotýkam, že to píšem kvôli tomu, že používam tablety, ktoré týmto netrpia a už niekoľko rokov som so žiadnym laptopom nepracoval.

Ultrabook Acer Aspire S3

Napájací adaptér

Aj keď sa zdá, že by som mohol celodenne vydržať s týmto ultrabookom, asi sa nevyhnete noseniu adaptéru. Nie je ani príliš veľký ale nie je ani uchvacujúci. Čierna úplne bežná krabička. K nej sa pripája hrubší kábel, ktorý ale musíte nosiť nakoľko na takú koncovku tak často nenatrafíte. Predpokladám, že ho ale niekde zoženiete, aby ste ich mali viac.

Môže sa Vám ešte páčiť...