Nokia, Apple, Samsung, Amazon

NASA. Všetci čosi predstavili alebo Samsung ešte len predstaví ale aj predstavil.

Naposledy Apple. Nasledovaný vtipmi typu: predstavili novinky v iPhone 5 a nejaký mobil od Nokie sa mu smeje. Netuším na čom pretože mi to pripomína rehot chlapíka vyberajúceho kontajner nad tým ako chlapík o kus ďalej vysýpa popolník zo svojho nového auta… ale čo už taje humoru také.

Teda prezradím tajomstvo, áno vtip je v tom, že to niečo od Nokie je plné technických noviniek, hračičiek a blbiniek, proste opäť v tabuľkách parametrov krásne príležitosti na ohadzovanie sa v diskusiách, čo ktorá krabička má a iná nemá :-)

Podľa mňa je zaujímavý ešte jeden parameter, názor cien akcií firmy, ktorá predstavuje niečo nové. Vlastne na prežitie firmy, ktorá vám taký výrobok ponúka, vyrobí, servisuje a nabudúce znova ponúkne nový…

Takže:

Amazon. Predstavil nové Kindle. Nasledovaný nárastom cien svojich akcií. Plus. Predaj? Neuveriteľný záujem.

Nokia. Predstavuje nejaké žlté mobily s funkciami, ktoré dokazovali filmovou kamerou. Akcie? Mínus. Predajný záujem? Našiel som prvý kvartál 2012, dva milióny Lumií. Pomaly rastú ale prielom to nie je, pritom Lumia sa vyprofilovala ako smartphonový entry level.

Samsung. V júni SGS3, ak som správne identifikoval (neviem poriadne hľadať ceny akcií Samsungu) akcie stúpli. Predaj? Od júna do konca augusta 20 miliónov kusov.

Apple. Tento týždeň iPhone 5. Akcie stúpli. Predajný záujem? Prvých 24 hodín, dva milióny objednávok.

Keď sa mi nepáči, tak takéto čísla označím za hlúpu masu. Keď sa mi to páči, tak procesor rýchlejší o nula,nič je jediný správny a musí mať jadier ako melón, inak je to iba marketingová sračka. :-)

Pre triezvo uvažujúcich názor trhu rozhoduje, čo prežije. Nie prepchatá krabička plná vecí, ku ktorým mi málokto vysvetlí k čomu sú.

  1. Vysvetlite mi, kde TERAZ KONKRÉTNE používate NFC.
  2. Ukážte mi na akú vzdialenosť funguje bezdrôtové nabíjanie.
  3. Dá používať mobil s takmer 5″ obrazovkou jednou rukou? Stačí telefonovanie a SMS. Treba k tomu kurz žongléra?

Môže sa Vám ešte páčiť...