Ovca kupuje tretí iPad

Idem si tak kúpiť rožky a čo nevidím, nový Apple iPad. Prosím, znie od predavačam. iPad, vyslovujem spiklenecky, možno to tak znelo. Nie, Asi viac niečo ako „aj béééééé“.

Čierny, tridsaťdvojka, šesťdesiatštvorka, máte? Majú. Samozrejme. Aj 3Gčka? Hneď ma opravujú, že eltéčka či štvorgéčko. Tak som nejaký iPad zaplatil a hopsa. Pozerám na SMSku, nejako moc peňazí, tak letím naspäť, reku zmrvil som to v tom zmätku a či môžem vyrobiť ďalší, lebo ja chcem Wifinkový.

Tak som nakoniec k tomu pridal ešte Apple TV a defakto zaplatil toľko čo za ten zle vybratý eltéčkový.

Je 15.52 a pripájam iPad 2 k iTunes k poslednej synchronizácií.

Čo vám poviem. Prvý iPad bola esencia zázraku. Nové nádherné a vysnívané. Druhý iPad som doniesol domov, preniesol obsah z prvého a bolo vybavené. Lúčenie s prvým bolo mučivé. Nechcel som ho dať preč. Viem veľmi dobre, prečo stále mám iPhone z roku 2007. Dnes som vybalil nový iPad. Kým dvojku som kúpil aj s 3Gčkom, ktoré som nepoužíval, tak tento som už chcel opäť iba WiFi. Nevadí, že nebude mať GPS, to mám v iPhone.

15.55 vymieňam iPady

15.59 štartuje obnova obsahu nového iPadu z predošlého. Očakávam 15 minút čakania.

Čo vlastne chcem? Retina. Ok, skuvíňali ste, že ma hrubú vzorku, tak mám jemný raster. Pre mňa však je dôležitejší dvojnásobok operačnej pamäte a snáď k niečomu bude aj grafický výkon. Má lepší foťák a zrejme to vyzerá, že doma budem fotiť a točiť veci iPadom :-)

16.04 prvý automatický reštart iPadu a začína prvá synchronizácia, ktorá nahráva aplikácie a fotky ako najzdĺhavejšiu časť prenosu.

16.30 a je mi jasne, ze mám rozbitú iPhoto knižnicu, ktorú som mal na NAS. Takže som najskôr zachraňoval to – zlyhávala mi synchronizácia fotografií. Akonáhle som ju dostal na lokálny disk a opravil, už bolo všetko v poriadku.

Teraz k tretiemu iPadu:

Nepotrebujem nevyhnutne Retinu, ani na iPhone 4 ma nijako zvláštne nenadchla. Nedávam si totiž maličké písmenká (trápia mi zrak). Na iPade vidím rozdiel v jemnosti písma. Najviac očakávam od dvojnásobnej operačnej pamäti a možno časom budem profitovať z grafického výkonu.

Hmotnosť je jemne vyššia ale nie natoľko, aby ste ju museli zvažovať ako problém. Hrúbka je neciteľná, ano je o pol milimetra väčšia.

Výmenu nepovažujem za mimoriadnu udalosť. iPad používam zo všetkého ďaleko najčastejšie a preto som príliš neuvažoval, či ho potrebujem alebo nepotrebujem. Tieto úvahy už mám dávno vybavené.

Môžem vám len poradiť: ceny iPad 2 aj nového sú teraz výborné. Veľa ľudí sa zároveň bude zbavovať iPad 2 a to je tiež príležitosť. Väčšina majiteľov vám ich predá vo výbornom stave, s pôvodným balením a dokonca ešte v záruke.

Nový iPad je zasa príležitosť pre tých, ktorí už veľa nešpekulujú a už aj tak majú rozpočet pre pôvodné ceny.

Môže sa Vám ešte páčiť...