Vylepšite mi iTunes v počítači

Zamávať rúčkou a odmietnuť iTunes je ľahké. Najmä ak mu vlastne vyčítate jeho pozitívne vlastnosti. Lenže ten kus softwaru má aj svoje generačné nedostatky.

iTunes je zloženina viacerých komponentov, takže kritika sa nemusí týkať všetkého. Často sú to drobnosti. Skúsim vymenovať tie, ktoré vadia mne.

– Keď označím viac skladieb, dám Get Info a idem meniť tagy, po potvrdení vybehne modálny indikátor a musím čakať. Spravte to tak, nech si to označuje na pozadí a ja môžem aspoň prepínať skladby.

– to isté ak hodím do knižnice pár nových skladieb, s iTunes sa nedá pracovať, kým ich nespracuje.

– Karta zariadenia pre Aplikácie. Niekde v dolnej polovici je prístup k súborom aplikácií. Je to veľmi nešikovné, nepraktické a hlúpe. Dajte mi to do Finderu alebo aspoň trošku normálnejšie.

– Chcem si otvárať eBooky aj v počítači a chcem, aby som vedel vyrábať „zoznamy“, ktoré mi automaticky odmažú prečítané knihy (smartlisty), nechcem si v tom nepríjemnom zozname kníh zaškrtávať ako blbec.

– celkovo je iTunes málo multithreading, tj. veľa vecí, keď vykonáva, nemôžem s ním nič robiť.

– trochu mi vadí neschopnosť poriadne si spraviť používanie iTunes ak mám doma dva počítače a striedam ich. To ma štve. Chcem dve inštalácie iTunes a plne funkčnú zdieľanú knižnicu napríklad na NAS. Nevidím v tom ani problém autorskoprávny, do oboch iTunes sa autorizujem svojim Apple ID.

– stále som nesvoj v tom, že ak potrebujem napr. odložiť navigáciu z iOS zariadenia, či pri opätovnom zaškrtnutí naozaj sa nahrá aj s dátami. Prosím jasnejšie mi to zobrazujte.

Pre istotu čo mi nevadí:

– že je to zloženina. To nie je až taký problém. Ale nevadilo by mi oddelenie na samostatné programy, napr. obchod zvlášť.

– iTunes Store je fajn, dobrý, super sa s ním robí

– knižnica je fantázia, smartlisty super

– karta zariadení super, synchronizácia super, že to zálohuje a neotravuje super.

– možnosť bezdrôtovej synchronizácie. Síce nepoužívam, no pre ponáhľajúcich sa super.

– princíp „hubu“ super, kedy nemám v iOS nič, čo nie je kdesi uložené ako ZDROJ, tým pádom všetko v iOS je len pracovná kópia.

Jo a chcem polmetrový iPhone :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...