Instantná tvorba GIFu z videa: Cinemagram

Keď Alian našiel takúto stránku s animovanými fotkami vyrobenými z filmov, netrvalo mi dlho, aby som našiel appku, ktorá mi pomôže niečo také vyrobiť.

Takže Cinemagram sa mi zdá najprijateľnejší. Tvári sa síce dementne hipstersky instagramovo ale môžem to s kľudom ignorovať. Iste, tlačí ma na coneccie k Fesbuku a hipstwitru. Urobím a potom už môžem konečne robiť.

Funguje to takto: zapnem záznam videa. Natočím okolo 5 sekúnd (viac ani nemá zmysel). Snažím sa aby sa scéna moc nehýbala lebo základ tých gifov zo spomínaného videa je v tom, že sa to tvári ako fotka. (Alebo naopak, ústredný objekt je stále v zábere a hýbe sa okolie).

Potom nájdem tlačítko MASK a vymaskujem prstom plochu, kde má zostať tá hýbajúca sa časť „fotky“. Na iPhone je to trošku maličké, no appka si vie poradiť a hlavne ak začnem opatrne, nemusím príliš vymaskovanú plochu odmazávať gumou.

Fajn nakoniec je, že aj keď Facebook srdí ludí tým, že nezobrazuje animáče, kým veľký Google brat pripluskúva aj tie, tak pri zapnutí zdielača z Cinemagramu vaši facebráchovci uvidia tieto vaše tvorby geniálne naanimákované. Niet o čom.

Skvelá appka. Len neobťažujte ľudí nezmyselnými sekancami dementne natočených záberov. A skúste trošku vtipu. Preto je tu link na ten web od Aliana.

[appstore id=487225881]

Môže sa Vám ešte páčiť...