Elektronické inhalátory: vývoj techniky

Elektronické inhalátory sú zaujímavé riešenie pre odhodlaných. Majú svojich oddaných a spokojných priaznivcov ale aj tých, čo sa sklamali. No a má aj svojich idiotkov, ktorí iniciatívne šíria nezmysly. Ale ja sa zameriam na jednotlivé komponenty tak ako som ich odskúšal.

ei-ego-c

Úvodná sada s plastovou kapsľou so štupľom, ktorú treba po každom treťom použití doplniť.

Elektronický inhalátor sa skladá v podstate z dvoch až troch častí. Batéria, žhaviace teliesko a nádobka na eliquid.

Podľa mňa už prekonané riešenie, príliš zložité, veľa manipulácie a neustále tečúče. Vyžadovalo si niekoľko naplnených náustkov, ktoré neustále pretekali. Na verejnosti je napĺňanie skoro ako cukrovkárska sada.

ei-CE4

CE4: Prekvapivo dobré, príjemne lacné. Na dlhší čas uspokojivé riešenie. Žhavič a nádobka neoddeliteľne spojené. Objem na dlhší čas. Napĺňanie komfortné. Bohužiaľ priesvitný plast nádobky praskal. Zachytil som, že existujú dve verzie, jedna veľmi lacná a praskajúca a druhú som náhodne kúpil ale bola asi trojnásobne drahšia.

ei-ismoka-minibcc

iSmoka miniBCC: Aktuálny favorit. Podobný koncept ako CE4 ale všetko zlé je preč. Trochu prekvapí systém napĺňania (nie zhora cez otvor po náustku). Značne vylepšený žhavič, ktorý je nakoniec plne vymeniteľný.

Skladá sa teda zo štyroch častí: pasívny plastový náustok, nádobka s rúrkou v strede, žhaviace teliesko a držiak.

Má verziu miniBCC a ešte takú megaveľkú verziu. Už miniBCC však má objem takmer na pol dňa. To moje vôbec nepreteká, má len drobnú chybu: po naplnení dostanete trochu tekutej náplne, takže vyberte vždy aj náustok a vyfúknuť či utrieť. Potom je už používanie „nasucho“.

Tak ako u CE4, tak mne žhaviace teliesko v pohode vydrží mesiac. Najmä ak už pamätám na to, že musí byť vždy naplnená nádobka.

ei-mini-bcc-ismoka

Ako začať: Nemusíte kupovať štartovací balíček ale porovnajte si to s cenami komponentov. Potrebujete celkom určite DVE batérie. Ak vám ide o vzhľad sú dve farebné verzie strieborná a čierna, musíte neskôr zladiť aj ostatné komponenty. Potom potrebujete nabíjačku s káblikom (obvykle ide káblik strčiť aj do počítača). Nakoniec žhavič (jedno z tých vecí vyššie v článku) a hlavne vybrať si správny eliquid.

Eliquid: to je pomerne komplexná záležitosť – obecne vám bude chvíľu trvať násť ten čo vyhovie – môj tip je výrobca Liqua a príchuť Tiramisu alebo American Blend – začnite na 9mg/ml. Ak ste dávali nejaké šialené množstvá ako 40 papierových denne tak radšej viac.

Psychologická príprava je na dlho ale dobrá rada dobromyseľnému okoliu, ktoré by to chcelo vnútiť inému ako darček alebo ultimátum: to nie je cesta prekvapiť, ak dotyčný nechce alebo nie je pripravený. Ide sa totiž do komplikovanejšieho používania, ktoré potrebuje vôľu.

Môže sa Vám ešte páčiť...