Google Webdesigner útočí skôr na Flash

Z názvu Google Webdesigner by som skôr hľadal vizuálny editor HTML dokumentov, no aj v tomto môde skôr pôsobí ako Corel DRAW! či nástroj silne konkurujúci nástrojom na výrobu Flash objektov.

google-web-designer-600-x-272-600x272

Google Webdesigner je desktopová aplikácia. Inštalácia je rýchla, spustenie je rýchle. Dizajn je čierny a toto vyhovuje najviac grafikom (do očí nežiari zbytočná biela) a maľované veci pôsobia kontrastnejšie.

Režim prípravy HTML dokumentov voči režimu návrhu banneru sa v podstate nelíši. HTML stránka je preň opäť len „banner“, plocha kam nahádžete prvky a pomiešate ich do nejakého výsledku.

Potom to exportnete a výsledok je obvykle HTML súbor k priamemu použitiu.

Z môjho pohľadu pre rýchle napísanie HTML dokumentu so súvislým textom, poprekladaným napríklad obrázkami, číslovanými zoznamami a teda pre písanie je nevhodný.

Celkom zjavne je účelom tohto nástroja pripravovať bannery. Presne to, čo sa stalo Flashu. Buď z neho bol tupý prehrávač videa alebo nástroj na výrobu reklamy.

Týmto ho neodsudzujem, schopnosti HTML, CSS a javascriptu sú dnes už natoľko silné, že PRESNE tento nástroj tu chýbal, aby konečne nebol nutný Flash na rýchle namaľovanie jednoduchého animovaného banneru.

Download: google.com/webdesigner (Windows/OS X), verzia pre OS X neexistuje

Môže sa Vám ešte páčiť...