Vitajte, Apple Watch!

Tak som sa ich dožil. Zopakovali sa časy prvého iPhone, ktorý sa ku mne dostal až zo San Francisca. Tentoraz som objednával v online Store 4. júna a dnes som ich už dostal. Keďže nemecký store posiela iba na nemeckú adresu, najprv sa 9. júna zastavili na nej. Napriek deklarovanej 2-3 Wochen celkom skoro ale s tým som skoro naistotu počítal.

IMG_0004

Apple Watch sú zbytočná blbosť. Drahé, slabá baterka, nevedno načo ich použiť. Sú úplne mimo. To by ste mi napísali? Tým som snáď vybavil každého, kto by mi túto novinu chcel zvestovať.

Napriek tomu sa kupujú. Aj ja som sa pridal. Opäť je tu výrazný aspekt ako u prvého iPhone. Chcem presne vedieť, aký dojem na mňa spravia pretože kecy ľudí po internetoch ho nerobia aj keď sa tak veľmi snažia.

Keď pripočítam nervozitu, nadšenie a tešenie sa na ne, prvý dojem je výborný. Z balenia by som skoro nič nevytkol, no zvyk hodinkárskych firiem pridať hodinky na vankúšiku sa v Apple minul. Chcel by som ho. Krabica je však výborná, na skladovanie hodiniek bude dobrá.

Rovno píšem, že nemám cieľ 24/7 nosiť iba Apple Watch. Majú však skoro také kúzlo aké mávajú mechanické šperkárske hodinky. Telo, kovový remienok, sklo, všetko pekne sedí a pekne pôsobí.

IMG_0009

Remienok, ktorý som si objednal je drahý. Vcelku pohodlne útočí cenou na samotné hodiny. Dá však primeranú satisfakciu. Rozoberanie dielikov je iné ako u bežných hodiniek a zvládol som ho bez nástrojov. Dokonca sa mi zdá, že toto je lepšie riešenie – aj keď zjavne šialene drahé, premyslené a plné mechaniky. To obdivujem.

Na ruke sú prijemné, nie tak ľahké ako deklarovali mnohí predomnou ale ľahké sú. Nie sú až tak malé ako som čítal, ale menšie by som už nezniesol. Naopak, keby boli ešte o niečo väčšie, nemám s tým problém.

Operačný systém nebudem už teraz hneď popisovať ale neodpustím si pár poznámok:

Chcel by som mať možnosť hangout z dvoch iPhonov. Chcel by som to, čo deklarovali pre watchOS2 (to teda dostanem). Chcel by som podobné nabíjanie na svojom iPhone. Chcel by som ďalšie komplikácie (hodinkári vedia). Chcel by som slovenčinu a slovenskú Siri (nebude tak skoro). Chcel by som tie kreslenice posielané niekomu ďalšiemu nielen na jeho Watch ale jeho iPhone, jeho Mac, jeho iPad, jeho čokoľvek…

IMG_0014 (1)

Môže sa Vám ešte páčiť...