Prečo som vymenil iPhone 5S za iPhone 6S Plus

Do záznamu: 19. novembra som sa rozhúpal a dlhodobo zvažovaný prechod zavŕšil objednávkou Plus verzie tohoročného modelu iPhone 6S.

IMG_0359

Mám na to… pragmatické dôvody. Prvým je veľmi zlé rozhodnutie pri kúpe iPhone 5S. Prichádzal totiž s novou farbou Champagne. Chcel som ju. Potiaľto dobre. No chcel som čo najskôr a pristal som aj na fakt, že stojí o niečo viac (ako neskôr, keď sa situácia ukľudnila) a že má iba 16 gigabajtovú kapacitu. To posledné bolo zbrkle rozhodnutie, ktoré malo následky.

Proste vyžadujem v telefóne aspoň desať giga na hudbu. Doteraz som to riešil tým, že som na hudbu používal môj sekundárny iPhone 4.

Lenže som kúpil Apple Watch a odrazu nemôžem z hodiniek trebárs prehodiť hrajúcu skladbu. A celkovo je kapacita obmedzujúca, len Others zaberie s kľudom dva a viac gigabajtov. Nemôžem tam nakoniec mať skoro nič.

Pokiaľ by moje 5S malo 32 gigabajtov alebo viac, nekupoval by som 6S ale možno až budúce modely.

Banálne rozhodnutie spôsobilo, že musím investovať ďaleko skôr ako bolo nevyhnutné.

Prečo Plusko je zložitá otázka. Priznávam, že pred pár rokmi som nerozumel praktickému významu tabletofónov. Nerozumiem tomu ani dnes, vždy radšej siahnem doma po iPade a takto to aj zostane. Čo sa týka veľkosti, naďalej mi viac imponuje 6S, no k Plusku ma doviedli opäť také nepríjemnosti.

Chcem na ten telefón aj vidieť. Moje menšie využitie iPhonu je aj v tom, že taký Clash of Clans by som na tom nedokázal hrať, písmenká v chate tejto hry s námahou čítam. Aj ostatná činnosť je týmto obmedzená.

Potom som si povedal, že ja vlastne iPhone nosím v taške a tej je jedno aký veľký je ten telefón. Ale aj tak by to nebol dôvod.

Nakoniec sa pridala existencia Apple Watch a tým pádom mám banálnu operatívu (sledovanie notifikácií a pod.) cez hodinky a telefón nemusím ani loviť ani riešiť.

Keď sa to takto pekne poskladalo, pridal som iba hardwarové výhody Pluska a nemusím už príliš špekulovať.

Len som si spomenul na tú blbosť, ktorú som urobil a s kľudom som si ujasnil kapacitu a farbu. Na oboch som trval a nepustil.

A mám samozrejme malé percento pochybností, či by som nemohol zostať v režime, že mám iPhone len na núdzové minimálne použitie, koniec koncov, nebolo to kritické. Dám vedieť :)

Môže sa Vám ešte páčiť...