DVD.BOX.SK je iný..

Pred pár dňami si iste mnoho ľudí všimlo pár zmien na http://dvd.box.sk/ ako napríklad vyhľadávanie titulkov cez iný server a hlavne zrušenú sekciu s covermi. Dnes som sa pozrel znova a vypadli mi oči, iný design


Zatiaľ nedokážem posúdiť či je po funkčnej a obsahovej stránky lepší, ale jedna pozitívna vec tu je, načítanie je výrazne rýchlejšie. Na druhú stranu bol predošlý systém nápaditejší, tento je skôr podpriemerný ako výrazný. Proste taká obyčajná stránka. No nič idem si zvykať.
Nerobím extrémny test prehľadnosti, možno je to sila zvyku, ale predošlý systém mi vždy pri návšteve povedal čo je nové – posledných x pridaných vecí bolo opísaných podrobnejšie. Idem na niečo kliknúť..
mno našťastie niektoré navigačné prvky zostali, takže nedošlo k preprogramovaniu celého engine. Snáď by som už si zvykol, že hlavná časť stránky by mohla byť v rámci toho zvyšku výraznejšia, nech si čitateľ nemusí očami hľadať, kde je to, na čo predtým klikol.
Upátal ma totiž väčší formulár na komentár a zrejme nie je až tak tou dôležitou časťou informácii.. Nechápem, prečo je okno Comments a hneď pod ním text Your comments. Podľa mňa je to niečo ako vo Windows, keď kliknem na Delete, spýta sa ma Chcete vymazať xy? a po kladnej odpovedi sa ešte spýta, že funkcia je nenávratna a či chcem pokračovať ;-)
Možno nie je dobrou voľbou (moment štartuje VC Austrálie) toľko čiar a delení informácii do explicitne vykreslených tabuliek. Hm, nie nie, veru, priveľa čiernych čiar. Priveľa až otravne veľa.
Modré „tlačítka“ mi pripomínaju staršie doby GIFových tlačítok menu.
Tak ako som už spomenul idem pozerať VC.

Môže sa Vám ešte páčiť...