PDA: blogovať z PocketPC sa dá pokiaľ…

Je možné písať blog aj na PocketPC? Trošku som popátral po internete a dospel som k pár výsledkom. Ako prvý popisujem PocketBlog. Zverejňujem a idem hľadať ďalej.


Mojou podmienkou je otvorený systém, ktorý ma nebude priveľmi nútiť vyberať si redakčný systém. Zväčša totiž už nejaký ten SW mám a používam, len by som chcel rozšíriť svoju mobilitu.
PocketBlog – Mobile Offline Blogger
Vyzerá byť veľmi nádejným softwarom, avšak hneď na začiatku podporované systémy:
Blogger, Movable Type, Radio Useland. V budúcnosti MetaWeblog.
Podľa webu naozaj PocketBlog len rozširuje mobilné možnosti bloggera na jeho PDA s PocketPC. Má to príjemnú vlastnosť a to offline režim, takže nie je nutné byť trvale pripojený počas písania príspevkov a tieto sa „synchronizujú“ s jeho serverom na ktorom má blog po pripojení na internet (cez kolísku, či iné zariadenia). Dokumentácia je slušná, avšak možno trošku budete váhať pri konfigurácii spojenia na váš server. Zrejme neexistuje cesta, ako si samotný blogger špecifikuje formáty pre jeho vlastný redakčný systém, takže bez podpory budú aj pomerne známe systémy ako je GreyMatter či PRS.
V editore sa používaju bežné HTML značky, s miernou podporou ich vkladania, takže ich používanie si vyžaduje ich znalosť. Nie je to teda WYSIWYG editor.
Roadmap vývoja ukazuje trošku z vlastností systému.
Tento systém som v tomto okamihu ešte neodskúšal, nakoľko nemám podporovaný redakčný systém. do YAHOO groups pre podporu tohto SW sa kvôli vlezlej reklame neprihlásim, takže odolnejších jedincou poprosím o kontaktovanie autora cez jeho blog(1) či priamo mailovým formulárom (2).

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. madaj píše:

    Práve som si spravil konto na Bloggerovi, nainstaloval PocketBlog. Pytal sa ci mam prepisat nejake subory v /windows ale nedovolil som mu to. Zrejme preto obcas na mna vybafne nejaka chybova hlaska, ale aj napriek nej to robi, to co ocakavam – zistil si ake blogy si vediem na bloggeri, a stiahol predosle moje posty. Napisal som moj post, vkladac html tagov je inteligentny a presunie kurzor dovnutra tagov. Cize ak pouzivate blogger, skvela volba. Ako som sa docital, existuje nejake rozhranie, cize teoreticky je mozne pouzit aj ine redakcne system ale ako na to, naozaj neviem.