Drzosť, vychcanosť

pooh.cz píše o prípade evidentného vycucávania mailových adries z neprípustných zdrojov. Komentovať sa to inak ani nedá..


Svinské sú tieto aspekty: vycucávačská firmička sa neštíti vydávať ľahko získané adresy ako cennú a overenú databázu. Firma pojme marketingový plán a zahrnie do neho aj mailovú rozposielku – kto ju dnes ešte dokázal presvedčiť, že je to nesprofanovaný spôsob? Aj keby akokoľvek bola kupovaná databáza právne aj technicky čistá – nikdy by som takto neskúšal šíriť reklamu! Maximálne MOJA VLASTNÁ DATABÁZA ZíSKANÁ NA MOJEJ VLASTNEJ STRÁNKE (a aj mailing na tento okruh ľudí si maximálne premyslím a samotný zber adries niekoľkonásobne poistím).
Fakt, že existuje regulérna firma obchodujúca s KRADNUTÝMI ZDROJMI je smutný obraz reklamy a marketingu v Čechách. Čo na to príslušné úrady? To môže každý trtko bez výstrahy založiť directmarketing firmu a správať sa ako Tarzan v džungli bez absolútnej kontroly, auditu databáz atď? Čo slávne zákony o ochrane osobnosti, súkromných údajov?
Za normálnych okolností by uvedená firma bola zo strany príslušných orgánov rozobraná, zasanovaná a majitelia popoťahovaní za podvody ak nie viacej. No a firmám, ktoré ešte mienia takto nakupovať zdroje a takto šíriť reklamu: ničomu neverte a fakt si radšej kúpte spot v rádiu, plochu v Zlatých stránkach či dennej tlači.
A v každom prípade sa snažte byť maximalne ústretový voči každému rozčúlenému mailu od bezbrannej obeti vašej mailovej rozposielky – oplatí sa vám to dvakrát. Lacnejšie ale výjde mailmarketing vypustiť z ohrádky s nápisom „skvelé nápady“.

Môže sa Vám ešte páčiť...