O spame píše aj denník SME

Teraz som na Inete narazil na celkom zaujímavý článok o rozmachu spamu na Slovensku. Myslím, že je to celkom dobrá inšpirácia nahlasovať spammerov na SOI. POdľa počtu podaní tak robí len veľmi málo užívateľov. Ja som doteraz hlasíl spammera len ich ISP. Raz to bol Orange a raz Euroweb. Z Orange som dostal aj reakciu v tom zmysle, ze užívateľovi zrušili konto po preverení jeho počínania :)
Celý článok v SME

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. rony píše:

    Uz som pisal o hrozivosti a jeden odstavec clanku v SME presne ;-) zacinam mat pocit takej davovej psychozy ;-) pred chvilou som cital,ze blogeri pisu o sluzbe seznamu o blogoch ;-) ja uplne bez toho aby som to vedel som post o seznamovych blogoch napisal ;-)

  2. rony píše:

    Ako reagovať na spam od slovenskej firmy
    1. Odpovedzte stručnou žiadosťou, aby vám firma už žiadne ponuky nezasielala. Uveďte, že ste si nikdy žiadnu reklamu neobjednávali a odosielateľa upozornite, že porušil paragraf 3 odsek 6 zákona 147/2001 o reklame, za čo mu hrozí pokuta 2 milióny korún. Ideálne je poslať slepú kópiu (BCC) vášho e-mailu aj niektorému známemu, aby ste neskôr mali viac dôkazov, že ste ho skutočne odoslali. Prijatý aj odoslaný e-mail si uschovajte.
    2. Ak dostanete od tej istej firmy reklamu znova, zašlite kompletnú korešpondenciu vrátane hlavičiek e-mailov na adresu, ktorú nájdete na http://www.soi.sk/kontakt.htm (vyberte si príslušný inšpektorát SOI podľa sídla firmy, ktorá e-maily odoslala), prípadne na ui@soi.sk . E-mail označte ako podnet ku kontrole dodržiavania Zákona o reklame. SOI vás bude o výsledku prešetrovania informovať.