Spojenie síl na projektoch bloguje a blogportál

Vybalím to hneď: páčilo by sa mi zjednotenie projektov bloguje a blogportál.
Prečo? Veľmi sa mi nepáči fenomén (nielen) českých a slovenských (nielen) webových projektov: máme palmare, palmserver, svetpda. Máme mobil a mobilmania. Máme zive, digiweb. Na tieto kašlem, avšak aj u fanovských projektov sa neustále každý hrabe na svoj piesoček, pričom vôbec nechápem dôvody: (viď dnu)


Založil som napr. Motorola T720 iNSiDE ako vysoko špecializovaný site pre jeden model telefónu. Jeden z používateľov takisto z nadšenia najprv prekonával rekordy v návštevnosti tejto stránky, po ICQ sme dlhé dni kecali až sme dospeli k tomu, že preberie časť webu okolo obrázkov, midletov a melódií – čo sa mi javilo ako príjemné rozdelenie zamerania.
Po čase však opäť z nadšenia pridal na stránku diskusné fóra, články a odrazu to chápem trošku ako zbytočnú konkurenciu a pre návštevníkov zbytočné drobenie úsilia – prekrývaním zamerania odrazu majitelia majú na programe dňa dva sajty, u oboch samozrejme klesne návštevnosť. Pritom oba projekty sú sezónnou vecou jedného modelu telefónu a uniká mi zmysel celej snahy vytvoriť a prevádzkovať dve takéto stránky.
Mrzí ma teda najmä to maličké pechorenie sa bez praktického významu na malom priestore s nulovými predpokladmi na komerčný výsledok.
Takže trošku som sa posťažoval.
Príjemné však je, že můj sajt je v hodnotení vyhľadávačov veľmi vysoko a teórie z blogov o internetmarketingu som si nanečisto na tomto projekte odskúšal dobre :-)
Takže k bloguje.cz – pekné by bolo ukázať silu spojenia najmä u takýchto projektov, ktoré vychádzajú z nadšenia a nie z marketingových plánov. Spojme hlavy dokopy a blogujme spolu :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. Arthur píše:

    S Edou jsme o tom uz diskutovali a Eduv nazor je – „Jen co pominou horke letni dny, muzeme se do toho pustit“ :)

  2. otty píše:

    Pridal som svoj kamienok na Tvoj internetmarketingu. Linkujem Tvoju stránku o T720 ;-)

  3. rony píše:

    hm. mne zasadne pomoze vzdy zmienka na uvodnej stranke mobil.cz, mobilmania.cz a pod. ;-)
    ale ako posledne dni skusmo sledujem vyhladavace, drzim sa relativne v pohode.