Čo nové SW pre PDA?

Veľa nového (sw, novinky..)je vo vnútri článku. Na úvod screenshoty, kde je veľmi názorne porovnaný obrázok po obrázku 2002 a 2003.


Mosquito prevent je zaujímavý odpudzovač komárov. Chcem len vedieť, či mi to za noc nevybije celú baterku a či môžem mať otvorené potom okno. Tri doláre je málo, autor však ďaleko..
Prečítajte si o ďalšom zo zlepšovátiek PPC ale ja si myslím, že ani tam popisované HandyMenu NIE JE povšimnutiahodná aplikácia. Použite radšej Launcher, ktorý je zadarmo.
Flower series je pozadie na PPC obrazovku, zadarmo ale aj tak blbosť.
Address Book síce stavia na trotlovitosti kontaktov v PPC, avšak takisto má už len zo screenshotu dojem, že každý musí kvoli blbostiam vyťahovať stilus a tapať do obrazovky.
Ja chcem v kontaktoch behať aj prstom a hlavne mať voľne nastavovateľné zobrazenia kontaktov. A tip pre programátorov: nastaviteľné filtre zobrazení su fasa vec, ale čo tak mať možnosť si ich uchovať a neskôr si tieto filtre aktivovať ako „profily zobrazenia“. A najlepšie aj tak, že by to bolo prepojiteľné s nejakým cronom v pda, aby sa mi profily prepínali časovo podľa toho či je pracovná doba alebo nie, resp. to prepojiť na nejaký centrálny skript, ktorý by mi správanie PDA prepínal z módu „voľný čas“ do módu „práca“, „dovolenka“ a tak prispôsoboval filtrovanie databáz – kontakty nepotrebujem naraz všetky, keď som v práci stačia mi tie, čo mám označené ako pracovné plus blízki. atď atď (niekedy mám pocit, že programátori majú málo fantázie a všetko si sťažujú vymýšľaním natvrdo naprogramovaných blbostí a nenechávajú priestor pre geekov, ktorí by z nadšenia písali „skriptíky či profily pre ich programy“.
Address Book NECHCEM.
Calendar+ je pekný plugin do Today, pokiaľ nepoužívate môj posledný objav tAgenda, bude sa vám aj Calendar+ páčiť. tAgenda má niekoľko výhod, ktoré hneď neobjavíte a ja budem ten skvelý, že prezradím: príliš veľa pluginov zaberá operačnú pamäť ale nájsť komplexnejší plugin je na mŕtvicu, tAgenda je jeden z nadpriemerných, nie dokonalý ale lepší. Vie napríklad presmerovať po tapnutí na zobrazenú úlohu do zvolenej aplikácie, nielen do vstavaných taskov – využíjete ak ako agendu používate nejakú nadstavbu ako je napr. Agenda Fusion (mimochodom už je na svete aj verzia 5 a vyzerá chrumkavo).
Trošku divný spôsob vyriešenia absencie klávesnice pre PDA, ale keby som bol zúfalý niekde v džungli a potreboval naklepať dlhší text,tak to urobím programom Screen Keyboard 2.0.
Človek by čakal, že už vyrástli klávesničky cez BlueTooth. Ani neklikajte, nevyrástli.
Review DELL AXIM X5 (kde tí ľudia doteraz spali?) aspoň fotky si pozrite ak ste ho ešte poriadne nevideli.
ipak letí tam kam patrí ;-)
Že EPOC už akosi skončil sa vie dávno, Psion to iba potvrdil a pochoval.
Mobil s plným PalmOS 5 – Samsung SGH-i500 príde na trh tak o mesiac. Mimochodom, ako by si rozumel s mojim PocketPC? Osobne: radšej ako blbosti, čo sú na trhu teraz by som prijal síce obmedzený (na prijateľný rozsah PIM) ale PDAčkový firmware, ktorý by umožňoval robiť aplikácie pre mobilovú časť prístroja – napríklad mnou závidený odpovedač, ktorý majú symbianisti. O mojom snovom telefóne sa dočítate na mojej stránke o T720 (ten článok nie je o T720).
Trošku sena: Unsecured Handhelds a Risk to Businesses and Individuals, proste blbosti, ktoré ešte moc nehrozia, aspoň nie viacej ako ktorýkoľvek notebook – ktorý trotlmanager ho má zabezpečený. A to ešte sú tu otázky typu: v handhelde je možné aj vynášať firemné materiály. Bububu paranoici. ;-)
VNC 2.02 pre PalmOS (chacha ale som to dobre zahrabal medzi samými PPC vecami, že?)
Takže som prebehol všetko podstatné, uvidíme, s čím prídu české PDA zdroje zajtra ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...