Aká škoda, že sa u nás nerozšíril TrackBack

Fakt je to veľmi zaujímavé..
Ozrejmím: niektore CMS pre blogovanie ako B2, MovableType umožňujú vo formulári pre nový príspevok vložiť do „ping“ okienka takzvané TrackBack URI iného príspevku (iného blogu). Pri publikovaní sa titulka a perex môjho spotu odošle na ten iný blog. Ak si autor iného blogu do šablóny vložil pod príspevok aj zoznam „Trackbackov“, tak mu pod príspevkom pekne pribúdajú titulky a perexy spotov ľudí, ktorí „linkovali“ trackbackom jeho príspevok.
Vytvára sa teda akési pevnejšie zosieťovanie príspevkov, ktoré sa „lavínovito“ šíria na súvisejúce témy.
Čo má z toho čitateľ? Ak natrafí na spot na takomto blogu, môže si eventuelne prejsť aj iné stránky, ktore sa téme venujú. Autor spotu má zároveň prehľad rovno vo svojom spote kto ho linkuje a komentuje.
ArthurDent – main developer manager of bloguje.cz – pri rozhovore o Trackbacku pre tento blogovací systém prejavil oň záujem. Pokiaľ by to existovalo, máme novú hračku – trackback ;-)
Len z Hlavy, trackback podporujem ja, Otty, F. Rožánek, N30N..
Mimo hru sú trošku ľudia, ktorí majú vlastné CMS, myslím si totiž, že naprogramovať to rozhranie nie je až tak triviálna vec. Popis je však k dispozícií.
PS: je to dokonca zaujímavejšie ako Kostnet ;-) som yvedavý či niekto využije môj trackback ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. otty píše:

    Heh, ja som Trackback stiahol zo sablony stranok, lebo mi nebolo jasne „wo co go“ :) Pracujem ale prave na novom vzhlade stranky a bude tam aj Trackback.

  2. rony píše:

    mno ja u niektorych zahr. blogov saliem z toho zoznamu komentarov robenych cez trackback, niekedy su to desiatky. proste zauzivana vec.

  3. Jiří Bureš píše:

    Je to tím, že už to slovo Trrracckbaccck dost straší. Oproti Trvalým odkazům, komentářům a spol. to odradí.

  4. rony píše:

    ja som to pochopil ako Pripojene komentare.
    Ved aj permalink je dost desny vyraz. Pritom je to velmi prakticka vec, ktora presahuje vyznamom aj blogy.