Predajte známym alebo laikom počítač

.. a buď si vás pomýlia s hotlajnom alebo sa na vaše rady vykašlú a kúpia si blbosť. Markoff nie je sám a je to pravidlo. Mám známych, ktorí sa doklepú k cenníku Agemu a potom žiadajú zľavu z týchto cien. Potom ďalších známych, ktorí mi pošlú vykuchané komponenty z Agemu a chcú vedieť za koľko by to mohli dostať. Títo potom na otázku, či chcú odpovedia, že „našli kdesi lacnejšie“. Vždy som strašne zvedavý kde preboha, lebo potom by to miesto muselo byť lacnejšie od Agemu ;-) Keďže som pre väčšinu známych poradenská služba pri výbere počítačov, nereflektujem na žiadne takéto žiadosti, ktoré ma len oberajú o čas a nemajú zmysel.
Ďalší si za stanovenú cenu z viac možností vyberú to najhoršie možné počnúc Pentiom za 10 tisíc a 64 MB RAM končiac SoundBlasterom Live s plastovými repráčikmi.
Samostatná a veľmi otravná trieda sú ľudia, ktorým ani nemusíš predať komp, stačí keď sa zamotáš do siete rád čo a ako s počítačom. V ten moment im pomáhaš s Wordom, ktorý si kdesi ukradli a namontoval im ich nejaký ich pseudoodborník na počítače „lebo ho majú všetci“.
Čo by mal predajca ako Markoff robiť? Žiadne zostavy na mieru, proste na výber 3 – 8 zostáv, v ktorých bude komplexnosť údajov na úrovni:
– procesor AMD 1.9
– 128MB RAM
– disk 120GB
– CD ROM
– monitor 17″
– repráky
– klavesnica
– myš
Viac vedieť nepotrebujú a nanajvýš si dám pred diskusiou o zostave vyplatiť zálohu a začneme sa baviť o zvukovkách.
Ja na to ale hľadím z pozície človeka, ktorý sa predajom peciek nezaoberá ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. Postavte známému počítač…

    Postavte známému počítač, ale pak si nestěžujte. Můžete si za to sami! Copak nevíte, že každý dobrý skutek je po zásluze potrestán?!

  2. Arthur Dent píše:

    Tak jsem manuálně trackbackoval – a nic!
    Tak aspoň do komentářů: http://blog.maly.cz/index.php?item=619

  3. otty píše:

    Viem si živo predstaviť veci, ktoré uvádzaš. Ja tiež niekedy funguje ako poradenstvo, ale zatiaľ vždy len v polohe konzultanta. Čiže subjekt si vyberie konfiguráciu a mňa poprosí len o recenziu jeho voľby. Ešte nikdy som nemusel niekomu radiť, že potreboval odomňa celú konfiguráciu.

  4. Markoff.tk píše:

    ja som to tiez pisal z pohladu zakaznika ci tak, nie z pohladu predajcu, aj som to tam chcel dat, ze zase taky pristup si predajca nemoze dovolit, ten musi byt pokial mozno vzdy slusny a ustretovy…

  5. rony píše:

    markoff, nestalo sa ti este nikdy, ze predas pocitac a manik ta potom hotlajnuje kvoli nejakemu programku v operacnom systeme? ze ked si mu predal komp tak mu vlastne robis k nemu servis aj k tymto veciam? :)

  6. Markoff.tk píše:

    nie, nepredavam compy, kebyze ich predavam tak sa tolko nestazujem na pracu, ze chcem dat vo velmi skorej dobe vypoved…