Ako dopadol Kostnet?

Keď sa rozbiehal Kostnet, bolo to opatrené Kostějovým marketingovým zápalom, ktorý som chladil miernejšou kritikou a s odozvou autora kódu.
Ako dopadol Kostnet po krátkom čase? Zbežnou prehliadkou Kostějovho blogu zisťujem absenciu uputávok. Nahradila ho ďalšia Kostějova hračka: Bloggeři dětem. Pred Kostnetom to bola dávnejšie hračička vo forme Blogringu, ktorej kód som zo šablóny každý bloguje vyhodil pred pár dňami (veď Kostnet mala byť sofistikovanejšia náhrada za Ring).
Keď Kostěj vybehol s marketingom na túto poslednú akciu, takisto som ju odmietol (aj z praktických dôvodov) ako zjavnú citovo motivovanú odozvu na nálady šírené blogosférou. Kostěj chcel spozitívniť aktivity bloggerov ako protiváhu akcií zameraných ničiteľsky a negatívne. Zdá sa, že akcia má prispením bloggerov určite jednorazový úspech.
Obávam sa však, že ako ďalšia z akcií iba začala a postupom času prvým odpadlíkom bude Kostěj. Ako sa vyjadrilo pár bloggerov, ide o gesto. To gesto si zrejme treba vážiť, avšak…
S čím príde Kostěj nabudúce? Určite s ďalším nápadom, hračkou na pár týždňov?
Neber to osobne Kostěj, nie si sám, kto srší nápadmi, rad rozbieha akcie a určite osamotene netrčíš v rade projektov a aktivít, ktoré nakoniec neostali dotiahnuté, vytratili sa a umierajú zvyškami. Aj môj zvyšok kódu Kostnetu visí zrejme zbytočne v mojej šablóne a zatiaľ nemám chuť ho pochovať aj na mojom blogu. Tak ako to zatiaľ neurobil zvyšok účastníkov.
Padám na dva dni mimo blogosféru a tak sa teším (snáď zajtra neskoro večer) na odozvy..

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. David Bureš píše:

    trefa, uplne presne jsi to vystihl