Tak a je to: dnešný deň s budíkom

Trošku mimo tému: dnešok sa niesol v znamení vstávanie. O jedenástej som zistil, že ešte stále spím a budík to vzdal o pol ôsmej zastavením sa. Haproval už, dožíval. Takže som dorazil do práce, vypísal si dovolenku najprv na pol dňa a potom na celý. Rozhodol som sa kúpiť si budík. Vedel som, že problémy ešte len prídu.
V Tescu na Kamennom majú len budíky s chorým pipkaním. Nezaujímavé. Budíky s kovovým zvončekom majú len mechanické. Zazvonia len raz.
Prešiel som celé mesto. Moja predstava o obchode plnom hodiniek sa minula. Všade len nezmyselné náramkové. Prinajhoršom nástenné kuchynské. Do prdele.
Zmenil som štvrť. Aupark. Nay. Klasický výber rádiobudíkov ako kdekoľvek inde. Ceny od 900 do 2500. Pípkanie také isté ako nezmysly z Tesca.
Desaťminútové prosebné čakanie pred zamknutou skrinkou a konečne som ulovil predavača. Nakoniec sa prejavil ako ochotnejší typ. Prstom som ukazoval a počúval.
Zúfalosť mi nedala a kúpil som nejaký Sony za 1900 korún. Nepremýšľal som, iba som zistil, že na maxime hlasitosti a záruke, že budem budený ešte PDAčkom, doterajším chorým budíkom, sa snáď ráno občas aj zobudím.
Áno, moje budiace systémy ničia život susedom, iba môj spánok nechávajú kľudný. Ako sa budia hluchonemí ľudia? Tak ako ja?
Takže takto som dopadol, od obeda až doteraz som obiehal obchody a vraciam sa s nezmyslom, ktorý idem teraz skúsiť zvládnuť.
Neviete, kde sa dá kúpiť siréna?


moj budik

Môže sa Vám ešte páčiť...

10 komentárov

  1. otty píše:

    24V a sirena z lokomotivy :)

  2. Mahu píše:

    nabal si hasicku,medicku,alebo policajtku-tie sa snad k sirenam dostanu:-)…mozna by stacila i obycajna hysterka…:-)

  3. timpo píše:

    mat tvoje problemy, moje namesacne tretie ja neprekvapi ziaden budik ku ktoremu je fyzicky pristup, dnes teda vcera v pohode zvladlo vypnut (bez narusenia hladiny Delta) 2 mobily, pda a samozrejme obligatny radiobudik s oblubenym „buzzer“ efektom ktory miluje cele okolie mojej izby

  4. Capricorn píše:

    Zaobstaraj si nejakou cestou – to už nechám na teba, akou, bábätko….To je spoľahlivá siréna, a naviac ako bonus dostaneš ešte počas noci zopár zobudení zdarma….:o)

  5. Capricorn píše:

    Zaobstaraj si nejakou cestou – to už nechám na teba, akou, bábätko….To je spoľahlivá siréna, a naviac ako bonus dostaneš ešte počas noci zopár zobudení zdarma….:o)

  6. rony píše:

    A DA SA NASTAVIT NA OSMU RANO PRESNE?

  7. Capricorn píše:

    Určite… s malými odchýlkami – hodinku dopredu,alebo o hodinku dozadu… ale potom ti to o to viacej vynahradí…

  8. rony píše:

    Hm.. dobra myslienka, nejasne tusim, ze to ma ale nejake nestandardne interfejsy, ze?

  9. tina píše:

    Bracha budi manzelka :)

  10. lední brtník píše:

    brtník má nastavenou věž zhruba na 6 ráno, hodinu to hraje, potom zas spokojeně usínám.
    dostat se do práce bývá dřina