Mečiar vs. Gašparovič

Pre našich českých priateľov: Veľmi pekne vás prosím, pošlite nám prezidenta Klausa. Do druhého kola postúpili Mečiar vs. Gašparovič. Pre našich českých priateľov: je to v riti, nedá sa voliť medzi nimi.
A možné riešenie pre druhé kolo je tu.

Môže sa Vám ešte páčiť...

12 komentárov

  1. spyros píše:

    btw co mas proti staremu ujovi, to bol asi jediny jeho preslap v politike… fred by zastupoval len volicov sdku, stary ujo je sirokospektralnejsi (hz&ds,hzd,sns,smer,kdh)… inak najviac sa zabavam na nasich sociologoch a politologoch, ktori to vsetko samozrejme predpokladali :-)

  2. rony píše:

    vadi mi to, ze sa mohol Kukan ci Gasparovic vzdat v prospech Butoru trebars.
    Ked uz ide o servilnost Kukana – je to mozno lepsie ako kontroverzny postoj prezident – vlada – parlament.
    koniec koncov ak si pamatate, tak Kovac – Meciar na zaciatku nemozno definovat ako otvorene nepriatelstvo. Celkom iste by to cakalo aj Kukan – vlada.
    A teraz bude tah jazdcom na SDKU ako prijme prezidenta ak od pociatku ako nepriatela, tak zbohom. Ale mozno to bude k niecomu dobre – proste sa zminimalizuje vplyv prezidenta a bude to len okrasna rastlina na dolezitejsie podujatia ;-)

  3. Blanka píše:

    Kukan sa mal vzdat v prospech Butoru? Vzdy sa vzdava ten s minimalnymi sancami na uspech v prospech toho, komu by jeho hlasy mohli pomoct.
    Aj Butora, aj Miklosko sa mohli vzdat, keby sa pozerali trochu realnejsie, aspon by neutrpeli fiasko. Jedine, co ma na vcerajsku tesi, je vysledok Schustera a neuspech referenda.

  4. rony píše:

    ja nerozmyslam negativisticky, takze serem na to, co Schuster. A neni to pre buducnost konstruktivne premyslat, ze ten sa nedostal. Sakra, Blanka premyslaj skor, kto je lepsi a nie kto ako zle dopadol.

  5. rony píše:

    Netvrdil som, ze vzdavanie sa Kukana v prospech Butoru je realne. Dobre by to bolo ;-)

  6. Blanka píše:

    Ja tiez nerozmyslam negativisticky, ja sa len snazim najst v tomto blbom vysledku aspon nieco menej neprijemne. Ine sa uz neda, druhe kolo mi je ukradnute, nebudem rozhodovat medzi certom a diablom. Nikto z nich nie je lepsi, je to ako prast a uhod. Pre mna tam nie je volba ani medzi mensim a vacsim zlom. Je mi uplne jedno, ako to dopadne, ale ved nastastie prezident je len na okrasu a jeho predchodcovia tiez neboli ziadni fesaci.:-)

  7. rony píše:

    Vidis a mna prave tento vysledok povzbudil v nadeji, ze pojdem tam ;-)
    Udivuje ma s akou tvrdohlavostou chodia ludia neustale volit Meciara a on v kuse aj ked ma najviac hlasov nakoniec _nie_je_nicim. Asi musia tito ludia najskor vymriet ;-)
    Zrejme som fakt ako bratislavcan akosi odtrhnuty od realii – aj ked som rodily stredoslovak asi to nevidim tymi ocami odtial. Lenze.. asi by som nevolil niekoho, kto nema sancu realne sa zobrat moci. Napriek tomu ho volia a volia a volia.

  8. Bolek píše:

    Rony… musia vymriet. Dufamze ale tych co odidu nenahradia ti co zostarnu
    „je to v riti, nedá sa voliť medzi nimi“… je tu este tretia moznost, postavit sa k tomu tak ako si sa postavil k referendu. Alebo ako k inym nepodstanym veciam

  9. rony píše:

    myslim, ze je nebezpecne to ignorovat. Ti co vola Meciara, a to opakujem, su spocitatelni. Stale ti isti. Ti proste ziju v tom, ze rano vstanu – Meciar. Volby – Meciar, nieco je zle – Meciar nevladne, tak preto, nieco je dobre – to este Meciar vybavil.
    Tito pojdu volit aj keby v novinach napisali, ze za kazdy hlas dostane Meciar bicom po chrbte.
    Preto na to kaslem a ak sa rozhodnut, tak sa rozhodnem. Mal som tusenie, ze prve kolo bude k nicomu – ze ak by som hadzal hlas, hodim ho tomu, kto nepostupi. Skoda. Preto som hlesol, ze by mohlo niektoremu z nich prdnut v hlave a vzdat sa v prospech niekoho papierovo slabsieho. Akceptoval by som aj podpultovu dohodu.

  10. Blanka píše:

    Mozno to nechapem spravne, ale mam dojem, ako by si pokladal G.za lepsieho od M. Ved to je ta ista sorta, co tu uz pred casom skodila, odisiel od M. kvoli tomu, ze sa nedostal na kandidatku, nie pre nazorove nezhody alebo ze by prisiel k rozumu. Teraz sa spaja so Slotom a Ficom, spoji sa s kymkolvek, aby sa dostal k moci. Nenahovaraj si, ze je to Meciarov protipol. Jeden za osemnast a druhy bez dvoch za dvadsat. Musela by som si naplut do tvare, ak by som jednemu z nich odovzdala hlas a je mi fuk, koho budu volit babky demokratky.

  11. rony píše:

    Nie ;-)
    Problem je v tom, ze Meciar alebo Gasparovic ;-)
    Markoff mi zo SME pastol obrazok s vetou: Vidis, hovoril som ti, ze v druhom kole si nebudeme musiet vyberat medzi vacsim a mensim zlom. ;-)
    Ak mam zasa povedat pravdu, tak skoncila sranda ;-) dufam uz iba v to, ze kompetencie prezidenta sa okresu tak, aby to bol fakt iba kus masa zucastnujuci sa oficialnych navstev a co najmenej ovplyvnujuci cokolvek pocnuc zlozenim vzduchu v malych a ludmi preplnenych priestoroch (ano, malo fazule to isti) ;-)