Sú Extensions tak ťažké?

Pred pár dňami som čítal pľuvanec o Firefoxe, že je to jednoduchý prehliadač, ktorý začne mať dobré funkcie až po nainštalovaní kopca pluginov a až vtedy sa vyrovná nejakému MyIE.


Chcem sa spýtať a to napriek tomu, že FireFox je neustále technology preview, či je tak úžasne komplikované priamo z prostredia Firefoxu si zobraziť zoznam Extension aj s popisom a či z toho zoznamu je komplikované si ich „aktivovať“?
Ja si myslím, že je to porovnateľne komplikované ako zvládnuť s prehľadom konfiguračné možnosti Internet Exploreru bez nadstavieb. Tvrdenie, ktoré som čítal je teda skôr neobjektívnym pohľadom púheho používateľa, ktorý je už fixovaný na iný produkt a nedokáže si predstaviť, že by čokoľvek mohlo byť riešené inak ako jeho nadstavba.
Je to presne tak ako som ja s úžasom hľadel na screenshoty MyIE a radšej to už v ten moment vzdal, pretože mi proste pripadal komplikovanejší ;-)
Čo keby sme sa zhodli na tom, že píšme o tom, čo poznáme a nehodnoťme niečo len na základe vlastnej závislosti na nejakej inej platforme. Možno by ten triezvejší pohľad, kedy sa nebojíme pohnúť hlavou do iného uhla (mimo ten svoj úzky obzor) by bolo trolinku menej smiešnym…
Príjemný víkend, dámy a páni..

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. Jan Schödl [Auggie] píše:

    S extensions jsem si nadělal vždycky jen problémy. Nepovažuju se za úplně počítačově negramotného, přesto mi po instalaci 4 doplňků dva nefungovaly, jak měly, mj. i mouse gestures. Odinstaloval jsem, smazal adresář a nainstaloval znovu s tím, že už se na ext. vybodnu. Po čase jsem to zkusil znovu, ale s podobným výsledkem. Teď už se mi do žádného rozšiřování nechce. Rozhodl jsem se mít Firefoxe rád tak jednoduchého, jaký je :) Takže si ho občas, jen tak pro změnu, otevřu (opravdu se mi líbí) a když už mi začnou chybět mouse gest. a F12, zavřu a pustím si tvou „oblíbenou“ Operu ;-)
    S tvým závěrem tudíž souhlasím. Operu používám několik let (od nějaké pětky) a to co mě k ní tehdy přivedlo bylo (subjektivně!) rychlejší zobrazování stránek než v IE.

  2. Mirek píše:

    Ni já na Firefox nikdy nepřešel , mám Firebirda 0.7 , právě kvůli asi 30-ti addons které často používám , naštěstí jsem Firefoxe 0.8 (česká verze !!!)instaloval na Suse , které tolik nepoužívám a po instalaci exstensions se prostě a jednoduše zhroutil , instaloval aodinstaloval jsem celkem 11x , a pak jsem usoudil , že překlad není dobře udělán a zkusil jsem anglickou verzi , ta byla v pohodě , sice mi angličtina není cizí , ale pohodlnost zvítězila a zůstal jsem u Firebird 0.7 , asi si holt počkám na Firefox 0.9 a pak to zkusím na linuxu znova , protože na XP nechci přijít o nastavení , které mi vyhovuje , přeci jen 30 extensions je poněkud komplikovaná instalace a při chybě pomohlo jen kompletní smazání FF včetně profilů a všeho , do toho se mi fakt nechce , takže až vyjde česká 0.9 budu dál nejprve testovat na Suse a pak teprve měnit na win .

  3. rony píše:

    ano, ved si treba uvedomit, ze FireFox je TECHNOLOGY PREVIEW. Porovnavatelna verzia to bude ked to bude mat cislo 1.x ;-)
    Ja som mal tiez podobne problemy, tam je totiz este trosku chaos v tom, ze ponechava este na disku bordel aj ked si myslis, ze si to vycistil. Ale to je detail.