Moje barebone QBIC

Po prečítaní porovnania barebone systémov v článku časopisu PC_SPACE (pokiaľ si pamätám boli tam stroje MSI, ABIT, Shuttle a myslím ešte Asus) som dospel k názoru, že ani jeden z nich nie je to čo mám ja. Autor článku vyzdvihoval mierne MSI a Shuttle avšak dozvedel som sa podstatnú vec: vstavané rádiu s prehrávačom MP3 funguje iba pri vypnutom počítači. To je funkčná nedokonalosť. Vzhľadovo sa mi nepáčil ani jeden zo zobrazených barebone (pôvodný oranžový MSI bol krajší ako jeho terajšia čierna verzia).
Ako vyzerá môj barebone: spravodaj: Moja nová priateľka
Po dlhšom čase už musím iba pochvaľovať. Zamrzel ma na chvíľu chýbajúci GAME port – mám totiž taký lacnejší vibračný volant – takže buď predám alebo zahodím, čo už. Ostatné veci sú v pohode. Bál som sa čiernej skrine ale teplota je velice slušná. Vkladal som tam iba TV tuner. Nadšený som dobre umiestnenými USB konektormi a pokiaľ nevyužijem obe pozície pre optické mechaniky (áno, mám až dva 5,25″ sloty) vojde mi aj druhý hardisk. Na hluk sa pýta viacej ľudí a je to v norme až nadpriemernej kvalite nad prakticky všetky bežné noname skrine. Nemá to však na značkové kompy ako mám v práci (HP, IBM).
Cenovo to zasa až tak náročné nie je – kúpite Soltek QBIC a do neho už pridáte iba procesor, hardisk a prípadne nejakú optiku. Pripojíte k monitoru, klávesnici a myši. Máte funkčný stroj – možno o pár tisíc drahší ako porovnateľná skladačka. Samozrejme podmienkou je, že kladiete dôraz aj na vzhľad škatule – QBIC odkopnutý pod stolom nemá zmysel.
Môžete mi veriť, že ani keby mi Zuzana Belohorcová posielala SMS zadarmo, že barebone sú k ničomu, tak sa ani neusmejem. Pochvaľujem si.

Môže sa Vám ešte páčiť...