Káblový šalát, zástrčky a zásuvky

Zamysleli ste sa niekedy nad štandardnými dvojzásuvkami na stenách? Veľká väčšina zástrčiek s dvomi kolíkmi a dierkou má hlavicu, kde je kábel v 90° uhle ku kolíkom. Nešťastím však je, že do bežnej dvojzásuvky veľmi obtiažne napcháte dve takéto zástrčky.

Tento problém už vyriešili výrobcovia predlžovačiek, kde je pekne každá zásuvka otočená o 45°. Pritom pred rokmi boli všetky tie socialistické predlžovačky tiež také blbé ako ešte stále sú všetky tie naše dvojzásuvky.

Nerozumiem dôvodom tejto zotrvačnosti a to aj v prípade luxusnejších výrobkov (zásuviek), ktoré komplikujú zbytočne život. Ja si ešte v byte môžem celkom gratulovať, pretože mám takmer na každej stene po dve dvojzásuvky.

Fakt podivné.

Druhú vec, ktorú sa až s fanatizmom snažím vyriešiť je tá kopa káblov medzi subwooferom (domáce kino), a DVD prehrávačom. Ten hrubý čierny kábel proste nemôžem vopchať pod lišty parkiet a akosi nefandím obývačkovým stenám. Nehovoriac o šaláte z káblov v počítači, kde mi nepomáha moc ani počítačový stolík a nehrozí umiestniť zadok stolíka do priestoru ale jedinou možnosťou je ho priraziť k stene.

Mám to ja ale problémy, že? ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. Bolek píše:

    Nie si sam. A este kable od kablovky, kable k druhemu TV, kable k 5 reprakom, kable na pripojenie minidisku, kable…
    V robote som dostal machersky PC, ktory ma USB vpredu (az naboku), ked xem pripojit fotak, USB-key super vec. Cudujem sa ze to nie je uz vo vsetkych skriniach.

  2. Markoff píše:

    hmm, u tych dvojzasuviek by ma eda tych 45st ani nenapadlo, naozaj by sa to mohlo zacat pouzivat len by to asi vyzeralo mierne nesymetricky voci podlahe, to uz radsej si u 90st to pootocit do boku
    ad splet kablov, sprav si flexo nie?? este aj moj otec si bol schopny pokupovat trubice a napratat do nich komplet dom. kino

  3. Vilém Málek píše:

    U počítače jsem to vyřešil pomocí bezdrátových zařízení už před delší dobou, momentálně se pokouším o totéž u televize & comp. ;-)

  4. rony píše:

    flexo je to iste ako ked si tie kable das dohromady ;-) flexo je skor na to, aby si z toho nespravil nakoniec spagety. a fakt, ze niekde ten kabel vidno uz neodstranis.
    osobne mam cast kablov uz v podlahe – pocnuc kablami s reproduktorov. problem je s hrubsimi…