Ako je CMS klientom docenené

Vytvárate nový projekt – web – klienta zaujíma, že je to už komplet hotové – proste ho tradične páli čas a chce mať stránku. Znamená to funkčný produkt s obsahom, vzhľadom. So slávou to spustíte a ukážete klientovi možnosti úpravy obsahu. Záujem je mrazivý.
Po roku fungovania zistíte, že v stovkách položiek sa usadzuje pavučina. Náhle však treba čosi súrne zmeniť a klient zúfalo overuje, či je naozaj pravda, že ponúka v júli vianočné zľavy. Upozornil ich na to dôležitý klient, pred ktorým sa ide CEO položiť namiesto červeného koberca. Hovorí sa tomu prúser.
Vás sa netýkajú takéto chaosy a kľudne ich poučíte, o možnostiach CMS. O polhodinky zúfalý telefonát so žiadosťou o komplexnú výpomoc. S vypätím síl využijete prúserovú situáciu a evanjelizujete výhody správy obsahu priamo „z ich stola“. Naivné pohľady – pekné, prečo ste nám to nepovedali hneď? Smeruje ho osôbka, ktorá v tom systéme naučene mení jeden údaj v jedinom zo stoviek dokumentov. Každý deň hľadí na stromovú štruktúru CMS, každý deň doroluje k tomu svojmu, klik, klik, uložiť, publikovať. Napriek tomu v tejto chvíľi hľadí na CMS ako na niečo úplne nové, neskutočné a hlavne zložité.
Pointa je v tom, že to nemôžete vyfaktúrovať. Stalo sa takéto niečo niekomu v skutočnosti?

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. Ludo píše:

    Dobre napisane. Bohuzial plati to nielen pre CMS, ale pre kopec inych vymozenosti, ktore ponuka IT. Zda sa mi ze vytvorenie hlavicky/paty vo vordovych dokumentoch, sablony pre maily atd su stale len vymozenostami pre vyvolenych…

  2. rony píše:

    a vyvolenym je to jedno, pretoze samym sebe to nic neprinesie a ti druhi to neocenia ;-) takze vlastne veskery ludsky um venovany do vyvoja techniky je zbytocny ;-)

  3. spyros píše:

    vyfuckturuj to ako support, ten aj tak stoji najviac penazi (zdravim mrkvosoft)

  4. rony píše:

    [3] to nie je konkretna situacia ;-) nepytam radu ;-)