Bastleri – plánovacie diaľkové ovládanie

Vyjadrite sa mi prosím k nasledujúcej idei zariadenia z hľadísk:
– náročnosť návrhu,
– cenové podmienky (napríklad strašne drahé chipy),
– ekvivalent komerčne dostupný…


nejake jednoduche zariadenie, ktore bude v podstate dialkove ovladanie pre telku a podobne, ktore ale bude vediet toto:
naucit sa signaly z bezneho dialkoveho a ulozit ich do nejakej tabulky. tuto tabulku si nacitam po pripojeni zariadenia do PC. V PC naprogramujem toto zariadenie asi takto: 21.8.2004 o 10.45 vysli signal XY, kazdy den o 02:00 vysli signal ZY.
Aby to malo dostatok „slotov“ na casovo naprogramovane signaly (najlepsie SLED signalov za sebou).
V praxi si to predstavujem takto: nechcem prist o nejaky pravidelny program v TV, tak si naprogramujem, ze o 18.35 od pondelka po piatok mi prepni na MASH ;-) obcas si to zariadenie pripojim k PC a doprogramujem nove programy – cize hlavna cast obsluhy z PC ale inak by to malo byt samostatne zariadenie (aby som ho mohol polozit kamsi oproti telke), _mohlo_ by mat aj nejake tlacitko, ktore by vedelo urobit to, ze zadefinovany signal vysle o 15, 30, 45, 60 minut…
ak by to financne vyslo nenarocne, tak by teoreticky mohlo mat aj autonomne planovanie napriklad tak, ze zapnem „Record“ dam oproti zariadeniu dialkovy ovladac, naklepem sled tlacitok, stlacim Record, a natukam datum, cas ;-)
Výhody vidím v tom, že by to hlavne vedelo SLED signálov za sebou a v dobrom rozhraní pre plánovanie – ak by sa do toho zariadenia vhodným protokolom „tlačili“ dáta, dalo by sa to prepojiť na iný vhodný software – napr. bookmarklet parsujuci označené TV programy z Webu ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...