Prečo sa e-shopu nevyplatí venovať príliš veľa času SEO?

Pri čítaní conBlogu ma napadlo, že jeden aspekt pre neúčinnosť SEO na e-shope je jednoduchý:
Sortiment sa neustále obmeňuje a ponúkaný výrobok sa ohreje „na pulte“ nanajvýš pár mesiacov a potom je už zaujímavý iba pre zúfalých majiteľov, keď k nemu niečo dohľadávajú.
Ako iste vieme, zaindexovanie stránky všetkým možným vyhľadávačom trvá istý čas. Takisto je nutná aj podpora ďalších stránok, aby ju zalinkovali napríklad spokojní zákazníci do svojho weblogu a pod. (proste doba vybudovania solídnej základne spätných linkov je dlhšia ako doba života výrobku v sortimente).
Napriek tomu si dovoľujem tvrdiť, že základné zásady spojené s písaním lepšieho kódu by sa zanedbávať nemali a e-shop by mal teda správne vkladať do kódu stránky aj konkrétne názvy výrobkov ale hlavne zdôrazniť optimalizáciu na jednotlivé sekcie e-shopu (televízor, dvd, práčka… nielen televízory, práčky, žehličky… alebo nedajbože „kúpte si cd Mira Žbirku“).
Podstatou optimalizácie teda má byť splnenie jej účelu: nájdite ma a ja vám ponúknem, čo hľadáte.
Pekné, že?

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Sokolík píše:

    Ani to není až tak úplně pravda. Když napíšu na weblog článek, tak google ho cca do týdne indexuje a například na keywords, která jsou uvedena v nadpise a title, jsem další týden na prvních pozicích googlu. Pak článek postupně mizí v hlubinách googlu.
    Pracovně tomu říkám efekt nového článku. Myslím, že něco podobného se určitě dá využít právě na zmíněný model e-shopů. Nemluvě o tom, že se dobrým prolinkování webu dá po čase utvořit slušná linkfarma na propagování sama sebe.

  2. rony píše:

    hej, ale priama optimalizacia na dany konkretny vyrobok nema casto zmysel pokial nevyplynie z celkovej koncepcie sajtu, ktory uz sam o sebe tieto veci ma vytvorene (optimalizacia kodu).
    takze ja neviem snazit sa umelo zalinkovavat len kvoli tomu, aby som na konkretne vyrobky vzdy po ich zaradeni do sortimentu bol vo vyhladavaci prvy nema moc zmysel a cakat, ze to niekto dobrovolne urobi {spokojny klient) tiez nema zmysel, lebo naozaj to istu dobu trva, kym sa vyhladavace preberu a v dany moment uz moze byt kludne neskoro pre uspech v predaji toho vyrobku.